Curând, vă veți putea plimba cu drona deasupra Dubaiului

Curând, vă veți putea plimba cu drona deasupra Dubaiului

Amatorii de experiențe extreme vor avea opțiunea din această vară să se plimbe singuri cu drona deasupra Dubaiului. 

Conceptul de mijloc de transport zburător pentru o singură persoană a făcut valuri încă de acum un an la CES 2016. La momentul respectiv era încă în stadiu incipient de proiect, dar drona miraculoasă se pare că a primit certificările necesare pentru a putea realiza zboruri deasupra capitalei Emiratelor Arabe Unite.

Agenția pentru drumuri și transport din Dubai a anunțat în cadrul summitului World Government că drona de pasageri chinezească EHang 184 va începe să transporte persoane în luna iulie a acestui an. Informația a fost publicată de cei de la Popular Mechanics, iar cei de la Associated Press au confirmat că s-au realizat deja mai multe zboruri cu EHang 184 în jurul hotelului Burj Al-Arab. Directorul agenției pentru drumuri și transport a ținut să menționeze că aceasta nu este doar un model. ,,Am experimentat în realitate cu el, zburând pe cerul Dubaiului.” Nu se știe momentan dacă în trecut au zburat și oameni cu drona din imaginea de mai sus în Dubai sau a fost vorba de zboruri controlate de la distanță.

Drona, pe lângă EHang 184 poartă numele de Personal Flying Vehicle și, din câte se pare, a beneficiat de câteva upgrade-uri de când și-a făcut simțită prezența la târgul de la Las Vegas. Creația zburătoare are o autonomie de aproximativ 30 de minute pe o distanță de 50 kilometri. La un moment dat, poate transporta o singură persoană cu o greutate maximă de 120 de kilograme la care se mai adaugă un mic bag de mână.

Pasagerul nu are nevoie de cunoștințe de pilotaj. Întregul sistem de navigație este autonom. E suficient doar să vă introduceți destinația și să vă puneți centura de siguranță, drona se va ocupa de tot. Pentru monitorizare și intervenție în caz de pobleme, drona comunică cu un turn de control printr-o conexiune 4G.

La nivel global, aceasta este o premieră foarte importantă. Momentan, în nici o altă țară nu sunt permise transporturile de persoane cu drone.

Citește și:
Etichete: