Această dronă imensă te poate transporta și pe tine

Această dronă imensă te poate transporta și pe tine

Drona EHang 184 a fost prezentă și în cadrul evenimentului CES 2016, la începutul anului.

În cazul în care ați ratat CES 2016 în luna ianuarie, trebuie să știți că unul dintre cele mai interesante dispozitive prezentate de chinezi a fost o dronă denumită EHang 184. Aceasta este practic un quadcopter enorm, căruia i-a fost atașat un cockpit suficient de mare pentru a putea transporta o persoană. În mod interesant, pentru a puncta la capitolul design, dezvoltatorii au inclus și portiere de tip ”gull-wing”, care se deschid într-un mod similar celor de vehiculul DeLorean din Back to the Future.

La CES 2016, drona EHang 184 părea a fi mai aproape de o variantă comercială decât de un prototip. Creatorii menționaseră că prețul ar fi de sute de mii de dolari, astfel că eram de părere că vom mai avea de așteptat până la o eventuală lansare oficială pe piață. Este posibil, totuși, ca dispozitivul să își facă apariția mult mai devreme.

Recent, chinezii au primit acordul pentru a testa drona în anumite zone din Nevada, o premieră pentru Statele Unite. Mai mult decât atât, vor fi create și anumite criterii pe baza cărora capacitatea de zbor a dispozitivului va fi analizată de către Administrația Aviatică Federală. Pentru moment, nici autoritățile din Nevada, nici reprezentanții companiei din China nu au comentat pe baza acestui subiect.

Drona EHang 184 are o înălțime de 1,5 metri și o greutate de aproximativ 200 de kilograme. Utilizatorii nu vor fi nevoiți să o controleze, dar nu vă așteptați să zburați la înălțimile la care circulă avioanele standard. Drona se pare că va beneficia de o autonomie de doar 23 de minute, va zbura doar la altitudini mici, iar viteza ei va fi limitată la aproximativ 100km/h.

Având de a face cu un dispozitiv autonom, pasagerii vor fi nevoiți să introducă coordonatele înainte de a se îmbarca, iar după aceea vehiculul va zbura singur, fără a avea nevoie de intervenția acestora.

Citește și:
Sursa: Engadget