Twitter Lite este progrămelul perfect dacă nu ai o conexiune rapidă la internet

Twitter Lite este progrămelul perfect dacă nu ai o conexiune rapidă la internet

Twitter Lite este soluția perfectă dacă petreceți mult timp pe rețeaua socială, dar nu aveți o conexiune foarte rapidă la internet.

,,Deși adopția smartphone-urilor a crescut până la valoarea de 3,8 miliarde la finele lui 2016, 45% dintre conexiunile mobile folosite de aceste telefoane sunt lente, de tip 2G.” Astfel începe anunțul oficial al noii aplicații Twitter Lite. Dacă nu era evident, ideea din spatele progrămelului gravitează în jurul conexiunilor foarte lente la internet care sunt omniprezente în majoritatea țărilor aflate în curs de dezvoltare. Aceasta vine la câteva zile după lansarea YouTube Go și la aproape doi ani de la lansarea Facebook Lite.

În mare parte, Twitter Lite este o aplicație web care generează foarte puțin trafic online în situațiile în care vă doriți să accesați fluxul de postări al contactelor pe care le urmăriți. Statistic, toți utilizatorii vor genera un trafic de net cu aproximativ 40% mai mic cu versiunea Lite. Această valoare numerică poate ajunge până la 70%, dacă activați in-app o funcție intitulată sugestiv Data Saver Mode. Aceasta din urmă încetează să vă mai încarce automat fotografiile din interiorul postărilor, fiind la latitudinea voastră să faceți un tap pe cele pe care vă doriți să le vedeți.

Datorită modului în care funcționează și a faptului că gravitează în jurul unei pagini web optimizate pentru mobile, Twitter Lite implică un download infim la instalare și se reflectă în doar 1MB de spațiu consumat pe aparat. Ca urmare, un număr mai mare de persoane vor putea folosi Twitter și nu vor fi limitate de spațiu pe mobil sau o conexiune lentă. Dacă v-a picat conexiunea complet, Twitter Lite va continua să funcționeze, cu mențiunea că nu vor mai apărea tweet-uri noi.

Cum era de așteptat, Twitter Lite poate funcționa oriunde și poate fi instalată de către oricine. În schimb, creatorii săi insistă destul de mult pe faptul că se pretează de minune în Asia, America Latină sau Africa, unde sunt foarte multe teritorii cu conexiuni lente la internet. În India, a fost deja inițiată o campanie de informare în privința aplicației. E descrisă ca fiind un mod foarte util prin care doritorii pot obține actualizării de la meciurile de cricket din Indian Premiere League Twenty20.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: