Top site-uri care sperie autoritățile din cauza conținutului piratat

Top site-uri care sperie autoritățile din cauza conținutului piratat

Dacă erai în pană de surse pentru conținut piratat, RIAA tocmai a înaintat către guvernul american un top al site-urilor ce ar trebuie închise.

RIAA este o organizație americană al cărei scop unic implică desființarea site-urilor cu conținut piratat. Deși a luat ființă în SUA pentru protejarea drepturilor de autor a artiștilor din domeniul muzical, existența sa a reușit să aibă repercusiuni la nivel global. Multe dintre site-urile de torrent sau file sharing care au dispărut în ultimii ani din online au pierdut procese în fața RIAA.

Anual, cei de la RIAA publică o listă de site-uri cu conținut piratat defalcată pe categorii. Aceasta este înaintată autorităților americane ce se angajează să facă tot ce le stă în putință pentru a închide cât mai multe dintre ele. Nu contează de unde activează acele site-uri și unde le sunt puse la păstrare serverele.

Anul acesta, documentul cu pricina a fost precedat de câteva performanțe importante ale RIAA din ultima perioadă. Site-uri precum Emp3world, AudioCastle, Viperial, Album Kings și im1music au fost închise din cauza faptului că foloseau platforma de partajare a fișierelor Sharebeast. Creatorul Sharebeast și-a recunoscut vinovăția pe 11 septembrie în fața unui tribunal din SUA pe motiv de încălcare a drepturilor de autor.

A doua victorie importantă a RIAA a constat în închiderea site-ului YouTube-MP3.org în urmă cu câteva săptămâni. Dacă respectivul site vă este necunoscut, era unul dintre cele mai populare din lume când vine vorba de descărcarea clipurilor de pe YouTube în format MP3 fără nici un fel de aplicații suplimentare, de pe orice platformă. De frică, imediat după închiderea YouTube-MP3.org, operatorii altor câtorva site-uri cu o funcționalitate similare și-au desființat domeniile.

Reveninda la topul menționat în titlu, lista celor de la RIAA poate fi analizată în întregime mai jos:

Site-uri pentru Streaming-Ripping

– Mp3juices.cc
– Convert2mp3.net
– Savefrom.net
– Ytmp3.cc
– Convertmp3.io
– Flvto.biz
– 2conv.com.

Site-uri pentru Căutare-și-Download

– Newalbumreleases.net
– Rnbxclusive.top
– DNJ.to

BitTorrent Indexing și Tracker-e

– Thepiratebay.org
– Torrentdownloads.me
– Rarbg.to
– 1337x.to

Cyberlockers

– 4shared.com
– Uploaded.net
– Zippyshare.com
– Rapidgator.net
– Dopefile.pk
– Chomikuj.pl

Site-uri de tip Pay-for-Download nelicențiate

– Mp3va.com
– Mp3fiesta.com

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: