Cele mai bune filme de Crăciun la care să te uiți în această perioadă

Cele mai bune filme de Crăciun la care să te uiți în această perioadă

Filmele de Crăciun sunt filmele la care aștepți 11 luni din an, ca să poți să le vezi sau să le revezi. Numai bine, lunile s-au scurs și ți-am făcut o listă filme de Crăciun la care să te uiți.

Crăciunul are magia lui, dar dacă o amplifici cu sentimentele și bucuria pe care ți-o dau unele filme de Crăciun, luna decembrie e cu adevărat cea mai frumoasă perioadă a anului. Îmi place Crăciunul, îl iubesc chiar, și, cu toate acestea, sunt înconjurată de câțiva omuleți care vor să o facă pe Grinch. Mă rog, asta-i altă poveste. Ideea e că am văzut o mulțime de filme cu și despre această perioadă a anului. E drept, unele dintre aceste filme n-ar trebuie să existe pe ecrane, dar, slavă Domnului, sunt câteva care se poziționează la cealaltă extremă.

Personal, aleg filme de Crăciun amuzante, dar nu spun ”nu” nici celor siropoase, de dragoste, pentru că și ele au ceva de spus. În orice caz, mai jos vei găsi o listă cu filme bune de Crăciun, la care să te uiți în această perioadă și dacă și tu ”vrei să furi Crăciunul”, poate te vei răzgândi uitându-te la ele.

Filme de Crăciun: A Christmas Carol (2009)

Deși este povestea clasică a Crăciunul și, de-a lungul timpului, tot s-au mai făcut filme inspirate, dacă nu la fel, cu aceasta, ”A Christmas Carol” rămâne un film emblematic pentru această perioadă a anului. Acțiunea are loc în preajma Crăciunul din 1843, iar personajul central, Ebeneezer Scrooge, este bătrânel tipic, zgârcit și răutăcios, care disprețuiește tot ce ține de bucuria și bunătatea pe care ți-o oferă această sărbătoare. Viața e pe cale să se schimbe, chiar dacă la bătrânețe, odată cu apariție celor trei fantome ale Crăciunului: Trecut, Prezent și Viitor. Odată ce te uiți la acest film, n-ai cum să mai fii Grinch.

Filme de Crăciun românești: Ho Ho Ho (2009)

Ho Ho Ho este printre puținele filme românești de Crăciun, la care chiar merită să te uiți și, ce crezi, este și primul film de acest fel pe care l-am făcut. E o comedie chiar amuzantă, cu o distribuție drăguță, ca Ștefan Bănică, Pavel Bartoș, Alina Chivulescu sau Cătălin Măruță. Ecranizarea îl are în prim plan, un băiețel care încă mai crede în Moș Crăciun, și Ion, un bărbat care profită de această perioadă a anului ca să facă bani, îmbrăcându-se în costumul Moșului. În orice caz, dacă vrei să vezi o comedie românească în aceste câteva zile până la Crăciun, Ho Ho Ho este numai bun pentru asta.

Filme de Crăciun amuzante: Love The Coopers (2015)

Este un film de comedie de crăciun, care urmărește povestea unui familii disfuncționale, din multe puncte de vedere, care încearcă să fie una normală, măcar de sărbători. Întregul plan de a reuni familia de Crăciun a fost ideea lui Charlotte, care, după 40 de ani de căsătorie cu Sam, divorțează, astfel încât vrea să facă din acest Crăciun unul de neuitat pentru toți. Ce crezi, reușește. Bine, nu e  chiar ceea ce și-ar fi dorit, dar măcar noi ne amuzăm pe seama asta. Love The Coopers este filmul la care să te uiți cu familia și să te gândești că a ta ori e prea plictisitoare, ori nu e așa rea pe cât credeai.

Filme de Crăciun de văzut: Office Christmas Party (2016)

Un film care te ține-n priză, cam așa i-aș spune. După ce firma e care o deține Parker nu reușește să-și atingă obiectivul trimestrial, iar sora lui amenință că o va închide și toți angajații vor rămâne șomeri, acesta trebuie să ia măsuri. Singurul salvator este gigantul financiar Walter Davis, dar care nu pare prea încântat de un parteneriat. Din acest moment și până la finalul filmului vei vedea ce este în stare să facă un om care ține la angajați lui: un dezastru. Partea bună e că vei râde fără încetare.

Filme de dragoste de Crăciun: A Princess for Christmas (2011)

Spuneam că nu zic nu nici la filmele siropoase, de dragoste, iar acesta este unul pe care l-am văzut vreo cinci ani la rând, și asta pentru că e plin de emoție. Jules Daly devine deodată tutorele nepoților ei, după ce sora și soțul ei mor într-un accident rutier, și trebuie să aibă grijă de un adolescent, care încearcă să se cunoască, și o fetiță, care încă mai crede în Moș Crăciun. Ceea ce nu știu copii e că tatăl lor a fost un prinț, dar care a renunțat la familie și palat, după ce s-a căsătorit cu mama lor. Astfel, cei trei sunt invitați de bunicul copiilor să petreacă sărbătorile de iarnă, chiar dacă nu s-au văzut niciodată. Filmul arată cum se schimbă oamenii în preajma Crăciunul dacă au alături oameni calzi și buni, dar și ce primează în fața iubirii.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: