Topul celor mai bine vândute jocuri din 2016

Topul celor mai bine vândute jocuri din 2016

Fanii FPS-urilor se vor bucura să afle că în 2016 seriile Call of Duty și Battlefield au depășit toate recordurile de vânzări în materie de gaming. 

Cum a ajuns să se întâmple de altfel și la cinema în ultimii ani, piața de gaming este dominată de francize. Se fac investiții fabuloase într-o serie de titluri care, într-o oarecare măsură, continuă o poveste începută în urmă cu câțiva ani. Dacă la cinema vedem doar filme Marvel și Star Wars cu bugete astronomice, acasă ne bucurăm în fiecare an de un nou Call of Duty sau Battlefield.

Partea surprinzătoare este că respectiva rețetă funcționează, iar vânzările din piața de jocuri pe anul trecut confirmă validitatea rețetei adoptate de marile studiouri. La doar câteva luni după ce trailer-ul pentru Call of Duty: Infinite Warfare a fost întâmpinat cu foarte multe dislike-uri, respectivul joc a ajuns să fie cel mai bine vândut din 2016. Partea fascinantă este că, imediat după publicarea statisticilor referitoare la acel clip, cei de la Activision și-au exprimat optimismul cu referire la vânzările pe care le va avea jocul.

Cifrele publicate de curând de NPD pe marginea pieței de jocuri confirmă faptul că cel mai bine vândut joc din 2016 este Call of Duty: Infinte Warfare. Această realizare este cu atât mai impresionantă cu cât respectivul titlu a fost lansat în ultima parte a anului trecut.

Pentru cei care sperau ca Battlefield 1 să iasă învingător, aceia se vor bucura să afle că titlul celor de la EA Games a atins totuși performanța de a ocupa poziția a doua în clasament. Alte titluri a căror calitate a fost confirmată prin vănzări mari sunt The Division, FIFA 17, Final Fantasy XV, Grand Theft Auto V, Overwatch.

Cea mai interesantă prezență în top este GTA V, un joc lansat în urmă cu câțiva ani care reușește în continuare să genereze vânzări foarte mari datorită actualizărilor constante aduse experienței online de către Rockstar Games.