Top cele mai memorabile misiuni din jocurile Call of Duty

Top cele mai memorabile misiuni din jocurile Call of Duty

Campaniile din Call of Duty ne-au oferit câteva momente excepționale pe parcursul timpului.

În review-ul pentru pentru Call of Duty: Infinite Warfare, am menționat că jocul are una dintre cele mai slabe campanii din ultimii ani. Infinite Warfare ne-a oferit o poveste plictisitoare, lipsită de inovații majore și de momente dramatice, iar personajele nu reușesc să trezească interesul jucătorului în niciun moment. Însă nu a fost întotdeauna așa.

Au fost vremuri în care Activision punea un preț mai mare pe acțiunea propriu-zisă decât pe corectitudinea politică. Au fost vremuri în care gameplay-ul și discursurile unor personaje precum John Price sau Victor Reznov te făceau să te simți de parcă tu ai fi luat parte la acțiune. Am avut parte de numeroase victorii alături de ei, dar și de câteva tragedii (precum moartea lui Ghost și a lui Roach în Modern Warfare 2), am râs, am plâns, am mers pe străzile abandonate ale orașului fantomă Pripiat și am luptat în fața Bursei de la New York.

În ultimii nouă ani de zile, Call of Duty a avut câte ceva pentru toată lumea, iar mai jos am menționat câteva dintre cele mai memorabile momente pe care le-am trăit în cadrul francizei.

7. Vendetta

Prima misiune din campania rusească din World at War este cea mai bună din întregul joc și prima ocazie cu care avem de-a face cu Viktor Reznov, unul dintre cele mai îndrăgite personaje popularizate de franciză. La un moment dat, jucătorul trebuie să împuște naziști exact în momentul în care explodează bombe, astfel încât zgomotul făcut de pușcă să nu fie auzit de alte trupe din apropiere. În mod interesant, o scenă similară poate fi văzută și la începutul filmului ”Enemy at the Gates”, în care Jude Law joacă rolul lui Vasili Zaițev.

6. Cliffhanger

Cliffhanger este dovada clară că o misiune scriptată în totalitate nu este întotdeauna plictisitoare. Cliffhanger este al treilea nivel în Modern Warfare 2 și include câteva momente memorabile, precum cel în care jucătorul este aproape de a cădea în prăpastie și este salvat de Soap în ultima clipă. Și, desigur, să nu uităm ultima scenă, în care utilizatorii pilotează un snowmbile și trebuie să scape de urmăritori sărind peste o prăpastie.

5. Vorkuta

Mulți consideră misiunea în care jucătorul evadează de la Vorkuta cea mai bună din istoria Call of Duty, iar motivele sunt cât se poate de clare. Pe lângă povestea interesantă, care îl readuce în prim-plan pe Viktor Reznov, avem parte de un design extrem de reușit al întregului nivel, dar și de momente dramatice, precum cele în care jucătorul se ascunde de gloanțe în spatele unui vagon în timp ce iese din gulag. Vorkuta este cea de-a doua misiune din Call of Duty: Black Ops.

4. Loose Ends

Loose Ends a fost momentul în care milioane de jucători au fost șocați de moartea lui Roach și a lui Ghost. Echipa lor fusese trădată de generalul Shepherd, iar singurul care știa aceasta era Price. Scena este cu atât mai tragică cu cât Shepherd dă foc cadavrelor în timp ce, din stația alăturată, se auzea vocea lui Price, care le spunea celor doi să nu aibă încredere în general. Loose Ends este a cincisprezecea misiune în cadrul Call of Duty: Modern Warfare 2.

3. No Russian

Fără îndoială, ”No Russian” este cea mai controversată misiune din istoria Call of Duty. Aceasta a dat naștere unui număr atât de mare de discuții aprinse, încât și cei de la Rockstar Games cred că au fost invidioși. Faptul că Infinity Ward a decis să nu țină cont de reacțiile pe care le-ar putea stârni, pentru a face acțiunea cât mai credibilă și pentru a face un joc cât mai bun, este motivul pentru care dezvoltatorul ar trebui să se bucure de respectul oricărui gamer din ziua de azi.

În cazul în care nu vă amintiți, în misiunea respectivă luați parte, în calitate de agent american infiltrat într-o grupare teroristă, la unul dintre cele mai brutale atacuri teroriste din istorie (masacrarea cetățenilor de pe aeroportul Zakhaev din Moscova). Din păcate, însă, Vladimir Makrov, liderul grupării și marele antagonist din seria Modern Warfare, știa adevărata identitate a personajului și l-a executat pe acesta la final. Cadavrul său și actele care dovedeau că este american au fost descoperite de ruși și au reprezentat una dintre cauzele celui de-Al Treilea Război Mondial.

2. Endgame

De ce este Endgame atât de sus în acest top? În mare parte, deoarece include cel mai bun final din întreaga franciză Call of Duty. Da, a fost extrem de plăcut să-l sugrum pe Makarov la finalul Modern Warfare 3 și da, m-am simțit foarte bine când am ridicat steagul Uniunii Sovietice pe Reichstag în timp ce soldații strigau ”Ura” în World at War, însă nimic nu se compară cu momentul în care Soap MacTavish îi aruncă un cuțit în ochi lui Shepherd. Iar melodia de la final, care rulează în timp ce Nikolai spune ”Da, I know a place” și care a fost creată de cunoscutul Hans Zimmer, este de-a dreptul fantastică.

1. All Ghillied Up

Cine a zis că dezvoltatorii nu mai fac jocuri ca pe vremuri cu siguranță nu a încercat misiunea ”All Ghillied Up”, din Call of Duty 4: Modern Warfare. Misiunea aceasta este o dovadă de măiestrie cum nu a mai fost văzută în ultimii ani. Chiar și dezvoltatorii din spatele seriei au încercat să reproducă experiența în alte misiuni, însă au eșuat lamentabil.

Teoretic, camuflajul este un element extrem de important în acest joc. Însă, creatorii le dau jucătorilor și opțiunea de a ucide toți inamicii, în cazul în care își doresc asta. Însă cea mai plăcută tactică rămâne, desigur, cea ”stealth”, în care te strecori printre inamici. Scena în care alergi alături de căpitanul MacMillan printr-un convoi inamic fără a fi identificat este o doză de adrenalină, iar momentul în care te afli într-o clădire abandonată și auzi, în fundal, zgomotul copiilor care se jucau în trecut acolo, te ajută să înțelegi tragedia care a dat naștere orașului fantomă.

Toate cele de mai sus fac din ”All Ghillied Up” nu doar una dintre cele mai memorabile misiuni din Call of Duty, ci și unul dintre cele mai reușite niveluri din istoria jocurilor video.