Tim Cook, CEO-ul Apple a confirmat că lucrează la o mașină autonomă

Tim Cook, CEO-ul Apple a confirmat că lucrează la o mașină autonomă

Se fac deja câțiva ani de când discutăm de o mașină autonomă Apple, dar abia acum am obținut o confirmare oficială pe marginea subiectului de la Tim Cook.

Foarte mulți producători de autoturisme se află în competiția pentru prima mașină autonomă ce va fi disponibilă pentru achiziție. Interesant este faptul că giganți tehnologici din Sillicon Valley și-au manifestat de asemenea interesul pe marginea acestui subiect într-o formă mai mult sau mai puțin oficială.

Când vine vorba de Apple, zvonurile despre o mașină autonomă au fost subiectul unor știri de mulți ani. Abia acum a făcut o afirmație pe marginea subiectului Tim Cook, CEO-ul companiei americane. ,,Ne concentrăm pe sisteme autonome, e o tehnologie fundamentală pe care o percepem ca fiind foarte importantă. O vedem ca pe o mamă a tuturor proiectelor de inteligență artificială. Este probabil unul dintre cele mai dificile proiecte de inteligență artificială la care se poate lucra.” Într-un interviu acordat publicației Bloomberg, directorul executiv al gigantului din Cupertino nu s-a sfiit să afirme că fac tot posibilul să dezvolte o tehnologie care se va afla în viitor la baza autoturismelor autonome.

Merită avut în vedere că setul de afirmați al CEO-ului Apple nu denotă realizarea unei mașini autonome, ci doar a tehnologiei din spate. ,,Vom vedea unde ne duce. Nu spunem neapărat din punctul de vedere al unui produs ce vom face.” Întrebat dacă Apple va folosi respectiva tehnologie într-o mașină proprie, Cook s-a ferit să facă vreo afirmație fără echivoc.

În altă ordine de idei, vom mai citi probabil multe informații despre o ipotetică mașină autonamă marca Apple în viitoarele luni. Important este că mașini dotate cu sistemul de ghidare autonomă creat de companie americană au început deja să circule în California și, până la această oră, nu au fost implicate în nici un accident de circulație.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI