Cum vor americanii să reducă numărul de accidente rutiere

Cum vor americanii să reducă numărul de accidente rutiere

Autoritățile din America vor să colaboreze cu producătorii de telefoane pentru a reduce numărul de accidente rutiere.

Accidentele rutiere duc la moartea a mii de persoane în fiecare an în Statele Unite ale Americii, iar autoritățile federale vor să apeleze la o măsură extrem de interesantă pentru a reduce numărul acestora.

După cum scrie și site-ul Verge, Apple, Samsung și alți producători au fost rugați să introducă un feature special, numit ”driver mod”, sau ”modul șofer”, pentru telefoane, prin intermediul căruia ar fi blocate anumite aplicații.

În condițiile în care ar fi construit pentru șoferi, modul le-ar interzice acestora accesul la aplicații precum Snapchat sau Pokemon Go. Acesta ar fi gândit precum o ”interfață simplă care are rolul de a elimina elementele care i-ar putea distrage atenția șoferului”.

Mai mult decât atât, rețelele sociale ar fi blocate, alături de conținutul video, iar trimiterea de e-mail-uri și de mesaje text ar fi imposibilă. Feature-ul respectiv ar fi activat în mod manual de fiecare utilizator, sau în mod automat, prin conectarea cu vehiculul personal.

Din multe puncte de vedere, acesta s-ar asemăna cu modul avion. Cel mai probabil, una dintre diferența va fi reprezentată de faptul că modul șofer nu va bloca semnalul.

Conform informațiilor furnizate chiar de către Organizația Mondială a Sănătății, nu mai puțin de 1,25 milioane de oameni mor în fiecare an din cauza accidentelor rutiere. Mai mult decât atât, aceste accidente sunt principala cauză a morții în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 15 și 29 de ani.

În Statele Unite, între lunile ianuarie și iunie ale anului 2016, numărul de morți în trafic a crescut cu 10% față de aceeași perioadă a anului trecut. Mai exact, 17.775 de persoane ar fi decedat.

Cei din Coreea de Sud, de exemplu, au apelat la o metodă diferită și au creat o serie de bariere foarte interesante. Acestea absorb șocul și, în același timp, se folosesc de energia impactului pentru a propulsa vehiculul înainte. Prin urmare, sunt mai puțin șanse ca acesta să treacă pur și simplu prin barieră. Cadrele utilizate sunt extrem de dense și de rezistente, iar barierele de culoare galbenă sunt acoperite de un strat special, pentru a mări vizibilitatea.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: