Lenovo anunță cea mai puternică stație de lucru portabilă

Lenovo anunță cea mai puternică stație de lucru portabilă

Fără prea multe surle și trâmbițe, Lenovo și-a reînnoit întreaga linie de sisteme portabile dedicate segmentului de utilizatori business și oamenilor creativi.

Cu toate că vânzările de echipamente pentru VR au stagnat, asta nu înseamnă că nu trebuie să vedem laptopuri capabile pentru generarea și randarea de astfel de conținut. În definitiv, oricine își dorește o stație de lucru care poate funcționa la fel de bine ca sistem de gaming. Un astfel de mastodont este Lenovo Thinkpad P71. Gigantul din imaginea de mai sus are 17 inci și este certificat VR Ready de către HTC, Oculus și NVIDIA.

Pentru a deveni evident că respectivele certificări nu au fost alocate pe ochi frumoși, merită avută în vedere combinația dintre un procesor Xeon E3 și o placă video NVIDIA Quadro P5000. Aceasta din urmă este cea mai performantă placă video pentru stații grafice portabile. Ca pachetul să fie complet, carcasa poate ascunde până la 64GB RAM și patru medii de stocare cu platane sau memorie Flash. Pe margine, va integra porturi Thunderbolt 3 atât pentru conectarea la panouri externe 4K, cât și docuri. În funcție de buget, monitorul de 17 inci integrat poate fi de asemenea 4K. Prețul de start pentru noul P71 va fi de 1849 de dolari.

Un pic mai portabile, dar cu un potențial la fel de impozant, sunt noile Thinkpad P51s și Thinkpad P51. Primul este cea mai subițire și ușoară stație de lucru mobilă companiei la doar 1,95 kilograme și o grosime de 20 de milimetri. La interior, va găzdui un procesor Intel de generația a șaptea, până la 32GB RAM, o placă video Quadro M520M și un panou opțional 4K. Un pic mai gros și mai potent este Thinkpad P51. Acesta din urmă va putea incorpora un procesor Intel Xeon de ultimă generație și un GPU NVIDIA Quadro M2200M. Cantitatea de memorie maximă sare până la 64GB.

Lenovo P51s va fi disponibil începând cu luna martie la un preț de start de 1050 de dolari. Prețul pentru un Thinkpad P51 va fi de 1399 de dolari. lenovo-thinkpad-p51s

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: