Testele ADN pentru acasă îți arată la ce boli ești predispus

Testele ADN pentru acasă îți arată la ce boli ești predispus

Testele ADN pentru acasă te pot avertiza dacă te afli sub riscul de a dezvolta boli sau afecțiuni genetice, în acest fel sănătatea devine un ideal care poate fi la îndemâna tuturor.

Testele ADN care pot fi realizate oriunde vor pune la dispoziția tuturor, chiar și a celor aflați în țări sărace sau departe de un cabinet medical, posibilitatea de a descoperi din timp posibilele probleme de sănătate. 23andMe, cum au fost denumite aceste ustensile. te va putea anunța dacă te afli sub riscul de a contacta 10 dintre bolile debilitante și îți oferă informații cu privire la predispoziția ta genetică de a dezvolta boli sau afecțiuni medicale.

23andMe devine o unealtă care să te înștiințeze de posibilele pericole la care organismul tău este supus, lucru care îți va permite să iei decizii conștiincioase referitor la stilul de viață pe care ar trebui să îl ai pentru a împiedica pe cât posibil dezvoltarea acestor afecțiuni. De asemenea, testele vor fi un instrument de ajutor pentru medici, care le va permite să verifice corectitudinea unui diagnostic.

Afecțiunile sau bolile pe care testele ADN le pot identifica sunt: Parkinson, Alzheimer, Celiachia (o boală autoimună cu atingere, în special, a aparatului digestiv), distonie (afectează sistemul motor), boala Gaucher, trombofilia și hemocromatoză. Însă procedura nu poate fi folosită în cazul testelor și al diagnosticelor pentru lucruri ca BARCA (mutații genetice care pot conduce la cancer mamar și ovarian) și care ar presupune îndepărtarea preventivă a ovarelor sau sânilor unei femei, conform Engadget.

Deși 23andMe are la bază un sistem care funcționează corect, (lucru demonstrat de multitudinea de evaluări și conexiuni dintre anumite variabile genetice și cele 10 afecțiuni pe care le poate detecta), este important să consultați și un medic pentru a afla o opinie avizată, mai ales în cazul în care testul ADN vă indică o anomalie sau una dintre afecțiunile genetice.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: