Camionul electric de la Tesla se va putea conduce singur

Camionul electric de la Tesla se va putea conduce singur

Camionul electric Tesla ar trebui să se lanseze anul acesta, iar cele mai noi informații vorbesc despre funcții autonome.

Elon Musk a dat mici indicii de-a lungul timpului cu privire la apariția unui camion electric marca Tesla și suntem mai aproape ca niciodată de dezvăluirea din toamnă a acestuia. Noi informații arată că viitorul camion al companiei lui Musk nu va fi doar electric, ci și autonom.

Cei de la Reuters, citați și de theverge.com, au avut ocazia să vadă un schimb de email-uri între Tesla și autoritatea rutieră din Nevada, unde se discuta despre potențiale teste pe șosea, în care să se vadă capacitățile autonome ale camionului. Informațiile arată că Tesla are dorința de a crea camioane electrice autonome care pot merge în convoaie, acestea fiind deschise și de un camion cu șofer.

Tesla oferă deja pe toate mașinile funcții semi-autonome, modulul Autopilot costând 5.000 de dolari pe lângă prețul mașinii. Pentru alți 3.000 de dolari, poți cumpăra și opțiunea de autonomie completă, care va fi activată atunci când software-ul este gata. De partea hardware nu trebuie să te îngrijești, deoarece Tesla arată că toate mașinile sunt deja echipate cu necesarul pentru autonomie completă.

Ce este cu adevărat surprinzător este că Tesla e aproape gata să testeze tehnologia, iar Nevada este un partener destul de probabil, fiind unul dintre puținele state care oferă licențe pentru testarea de vehicule autonome. Nevada a fost primul stat care a permis testarea camioanelor autonome în 2015, când Daimler a obținut două licențe pentru testarea camioanelor Freightliner Inspiration, arată theverge.com.

Tesla a planificat dezvăluirea oficială a camionului electric în septembrie, iar atunci vom afla, cu siguranță, cât de ambițioase sunt planurile privind autonomia.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: