Tesla pregătește un parteneriat surpriză pentru mașina autonomă

Tesla pregătește un parteneriat surpriză pentru mașina autonomă

Tesla lucrează deja la opțiuni autonome pentru mașini, dar viitorul este al mașinilor care se conduc singure în proporție de 100%. Aici, producătorul și-ar pregăti un parteneriat surpriză.

Tesla are pe piață cele mai populare mașini electrice, dar lucrează la dezvoltarea tehnologiilor autonome pentru acestea. Deocamdată, are Autopilot pentru diverse opțiuni, când mașina preia comanda, dar este departe de viitorul în care tu doar te vei urca în automobil și el va conduce. Ba chiar directorul Tesla susține că nu e departe acest moment.

Pentru acel viitor, Tesla ar colabora cu AMD pentru dezvoltarea unui procesor special, dotat cu capabilități de inteligență artificială. Aproximativ 50 de ingineri au fost deja alocați proiectului și, cel mai probabil, în următorul an vom afla mai multe detalii despre colaborarea aceasta. Planul Tesla, conform detaliilor de până acum, e să reducă dependența de alte companii pentru produsele sale.

Dacă urmărești parcursul Tesla raportat la Apple, și compania care ți-a dat iPhone a renunțat la furnizori de procesoare și a decis să le fabrice conform cerințelor sale. Tesla face același pas, dar la o scară mult mai mare. Firesc, în urma apariției acestor zvonuri, prețul per acțiune la AMD a crescut.

Poți pune acest zvon pe lângă o declarație a lui Elon Musk, directorul Tesla Motors, din primăvara acestui an, când a spus că în doi ani vor fi pe șosele mașini autonome. Și dacă vrei puțin optimism pentru acest proiect, șeful e Jim Keller, cel care s-a ocupat de hardware-ul și software-ul pentru Autopilot. Mai mult, Keller a trecut, înainte, pe la Apple și AMD, iar la cei dintâi a contribuit la dezvoltarea procesoarelor A4 și A5.

Înainte să fie confirmat oficial parteneriatul cu AMD, Tesla obține hardware de la Nvidia. Înainte de acest moment, avea hardware de la Mobileye, companie cumpărată de Intel cu 15 miliarde de dolari.

 

Citește și:
Sursa: CNBC