Tesla Model Y s-ar putea descotorosi de oglinzile tradiționale

Tesla Model Y s-ar putea descotorosi de oglinzile tradiționale

În urma adunării anuale a acționariatului Tesla care a avut loc astăzi am aflat multe lucruri noi despre viitorul companiei californiene și câteva zvonuri care au legătură cu următoarele lansări. De asemenea, avem parte și un sneak peek la noul autoturism care urmează să intre pe linia de asamblare a companiei deținute de Elon Musk, Tesla Model Y Crossover.

Tesla Model Y Crossover este o mașină despre care s-au făcut foarte multe speculații și care este gândită să fie modelul mai accesibil, mai ieftin decât Model X. Înițial, s-a crezut că Model Y va bazat pe platforma deja folosită la Model 3 însă se pare că nu mai este vorba de așa ceva. Model Y va avea parte de propria sa arhitectură specifică care va veni la pachet cu un layout nou al sistemului electric. Nu cunoaștem încă mai multe detalii despre Tesla Model Y în afară de poza extrem de întunecată care a fost dată publicității. Un lucru însă e cert. Din ea ne dăm seama că mașina nu va mai dispune de oglinzi laterale.

Nu este prima dată când vedem acest lucru la un concept. Sunt mai multe companii care au încercat asta, care însă au sfârșit prin a echipa autoturismul cu oglinzi tradiționale din cauza prevederilor legale de siguranță în trafic. Cel mai probabil, Tesla se așteaptă ca la data lansări lui Model Y legile care țin de mașinile autonome să fie într-un stadiu ceva mai avansat. Astfel că autoritățile vor trece cu vederea lipsa mijloacelor de siguranță tradiționale, lăsând sistemul software al mașinii și compendiul de senzori montați pe aceasta să-și facă treaba în categoria ”siguranță”, notează publicația Jalopnik.

În urma întâlnirii de azi, Tesla a confirmat și următorul update software care vizează în principal pilotul automat de pe automobilele produse de compania americană. Acest pas înainte va asigura continuitatea și trecerea către un autopilot 2.0, iar noua surpriză a producătorului auto ar putea fi un fel de model de camion mai mic. Poate chiar un tip de pick-up truck.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: