Tesla Model 3 s-a lansat, iar marea provocare pentru Musk începe

Tesla Model 3 s-a lansat, iar marea provocare pentru Musk începe

Tesla Model 3 s-a lansat acum câteva zile, după ce automobilul a fost așteptat luni bune, însă acesta este primul pas dintr-o provocare destul de mare pentru Elon Musk.

Elon Musk a promis, acum multă vreme, că Tesla Model 3 va fi disponibilă începând cu luna iulie a anului 2017 și a reușit să se țină de cuvânt. Primele mașini au fost livrate în data de 28 iulie, însă vorbim despre un lot extrem de mic: doar primii 30 de clienți norocoși au primit ”cheile” mașinilor.

Vorbim despre ”chei” deoarece noile Tesla Model 3 pot fi descuiate și pornite cu ajutorul unor carduri NFC, sau al smartphone-urilor.

Musk a oferit câtva detalii despre rezervările făcute pentru prima mașină care va fi produsă în serie cu sigla Tesla. Astfel, au fost făcute peste jumătate de milion de rezervări, fiecare dintre clienții interesați de o astfel de mașină fiind nevoiți să ofere un avans de 1.000 de dolari. La ultima strigare, numărul de rezervări era de aproximativ 373.000 de automobile comandate.

Având în vedere numărul atât de mare de rezervări, va dura destul de mult până ce noii clienți vor putea conduce o Tesla Model 3: cei de la finalul listei vor avea de așteptat până spre finalul lui 2018.

Musk a dezvăluit reporterilor că 50 de automobile Tesla Model 3 au ieșit, în prima fază, de pe linia de producție. Dintre acestea, 20 vor fi păstrate pentru diverse teste, în timp ce restul de 30 au fost deja livrate. Între primii clienți se numără angajați ai companiei, cel mai probabil dintre cei care lucrează la fabrica unde sunt asamblate noile mașini, arată digitaltrends.com.

Adevăratele provocări pentru Elon Musk abia acum încep. Pentru a se putea ține de calendarul pe care l-a promis în ceea ce privește livrările, producția trebuie să crească rapid. Musk consideră că 100 de mașini ar trebui să fie produse, 1.500 în septembrie, urmând ca până în decembrie să se ajungă la 20.000 de automobile pe lună.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: