Tesla colectează materiale video de la celelalte mașini pentru a-și perfecționa pilotul automat

Tesla colectează materiale video de la celelalte mașini pentru a-și perfecționa pilotul automat
10:25 08.05.2017

Tesla își propune să perfecționeze sistemul pentru mașini autonome și, pentru acest lucru, colectează materiale video de la celelalte mașini care circulă pe drum.

Dacă Tesla vrea să propună un vehicul autonom practic va avea nevoie de multe informații și date pentru a-și învăța mașinile la ce să fie atente atunci când circulă pe șosea. Pentru a ajunge la un asemenea rezultat, compania se folosește de o actualizare a funcției autopilot care, printre altele, include o nouă politică de date care menționează colectarea materialelor video de la camerele externe, și toate astea în numele perfecționării software-ului mașinilor sale.

Cu ajutorul acestor materiale, sistemele Tesla vor învăța cum să recunoască benzile și semnele de circulație și alte informații vizuale de care mașinile au nevoie pentru a se deplasa în siguranță pe drum.

Dacă această nouă implementare pare a încălca dreptul la intimitate al șoferilor, Tesla susține că materialele pe care le preia de la celelalte vehicule nu conțin numărul de identificare al mașinii respective, motiv pentru care nimeni nu va putea să caute în sistem videoclipuri care să provină de la o numită mașină, potrivit Engadget. Chiar dacă sistemul ar fi compromis, hackerii nu ar putea găsi informații legate de traseul pe care îl faci zilnic.

Actualizarea pentru pilotul automat este o veste importantă, mai ales pentru clienții companiei care deja dețin Model S sau Model X. Din multe puncte de vedere, vehiculele nou apărute cunosc limitările modelelor mai vechi- funcționează până la viteza de 150 de kph pe autostradă și 73 de kph pe șosele. În plus, cea mai mare restricție impusă are de a face cu oprirea automată de urgență, care este limitată la 45 kph sau mai puțin.

De asemenea, sistemul este suficient de performant și te păzește de multe pericole pe care le-ai putea întâmpina atunci când te afli pe drum. Astfel, pilotul automat poate evita accidentele la viteze cuprinse între 50 kph și 150 kph. Deși poate aceste actualizări nu par revoluționare, te poate face să te simți mai în siguranță și mai protejat atunci când circuli pe drumurile aglomerate.

loading...