Tesla Model S nu mai este cea mai bună mașină din cauza unui motiv foarte clar

Tesla Model S nu mai este cea mai bună mașină din cauza unui motiv foarte clar

Cei de la Consumer Reports au retras ratingul de cea mai bună mașină modelului Tesla Model S, după ce a devenit evident că producătorii au mințit.

Consumer Reports este o publicație ce urmează niște algoritmi foarte preciși de notare a produselor testate dintr-o varietate semnificativă de domenii. Printre ele se numără și autoturisme. Interesant este însă că, pentru prima oară, publicația a retras ratingul unui produs testat anterior. Atât Model S, cât și Model X, au acum o notă mai mică decât în urmă cu aproximativ un an când au fost testate prima oară.

Tesla Model S a obținut la momentul respectiv scorul de 87 și a fost clasificată ca fiind cea mai bună mașină testată vreodată de Consumer Reports. Nici un alt autovehicul nu obținuse această valoare în teste, iar prin pierderea a două puncte de rating a căzut pe poziția a treia în clasament. Tesla Model X a avut de asemenea de suferit, dar având în vedere că nota sa a scăzut cu două puncte de la 58 la 56, este mult mai ușor de trecut cu vederea.

Întregul gest are legătură cu faptul că producătorul american nu și-a respectat o promisiune care a fost luată în calcul în momentul în care au fost testate cele două mașini. Practic, oficialii Tesla au afirmat că până la finele lui 2016 vom avea parte de un sistem automat de frânare de urgență menit să prevină un număr important de accidente. Acesta ar fi trebuit să ajungă la utilizatori printr-o actualizare de firmware, dar a întârziat atât de mult, încât la această oră nici măcar nu mai avem vreo idee vizavi de momentul în care se va lansa. Tesla a făcut doar un comunicat abstract pe marginea subiectului, afirmând că ar fi greșit să ofere utilizatorilor o funcție atât de importantă care nu este gata.

În altă ordine de idei, gestul celor de la Consumer Reports este unul cât se poate de bine argumentat. Este doar trist că Tesla nu a reușit să-și respecte promisiunea și termenul de livrare al unei opțiuni atât de importante pentru siguranța utilizatorilor.

Citește și: