Tenda U12, un adaptor wireless care te scapă de fire pe PC

Tenda U12, un adaptor wireless care te scapă de fire pe PC

Poți să-ți dai seama, uneori, de cât de mult a evoluat tehnologia când vezi gadgeturi cât un stick USB care fac o diferență în fluxul tău de lucru. Așa ceva este Tenda U12.

Tenda U12 este un adaptor wireless pe care îl bagi în laptop sau PC și ai acces la internetul WiFi pe care, probabil, îl ai din router. Are buton WPS, folosește port USB 3.0 și are un LED ca să-ți indice ce-i cu el. Altfel, standardele wireless suportate sunt IEEE 802.11ac, 802.11a, 802.11n, 802.11g și 802.11b și funcționează pe două frecvențe: 2,4GHz și 5GHz.

Am menționat că Tenda U12 este bun și pentru un laptop și probabil că te gândești că n-are de ce, că oricum orice laptop vine cu o placă de rețea wireless. Da, dar diferența e în standardul pe care funcționează. Astfel, dacă vrei să descarci și să încarci, fără fire, orice conținut pe laptop, s-ar putea să descoperi că hardware-ul inițial nu este la fel de bun. Dar un adaptor poate să îl aducă în 2017.

Încă nu am PC și asta se întâmplă de patru ani, iar gândul să mă întorc la așa ceva e mai îndepărtat. Dar am folosit Tenda U12 pe un laptop nou, lansat la finalul anului trecut, și pe unul mai vechi, care nici n-ar visa la standardele mai noi sau la frecvența de 5GHz.

Tenda U12 e cam de trei ori mai mare decât un stick USB sau, dacă vrei să compari așa, e cam cât un modem pentru internet prin 3G. E alb, făcut din plastic și, evident, ușor de transportat. În pachet îți vine cu un prelungitor pentru USB, CD de instalare (de care, probabil, nu vei avea nevoie) și adaptorul propriu-zis. Este compatibil chiar și cu Windows XP (până la Windows 10), macOS 10.6 până la cel mai recent și cu Linux, că tot ziceam de laptopuri mai vechi.

Vitezele pe care le-ai putea atinge, în funcție de conexiunea ta și de router, sunt între 100 și 300Mbps. Desigur, sunt dependente de frecvență și standard. Ca la fiecare alegere, în funcție de ce ai nevoie, cel mai bine ai cere furnizorului de internet cel mai bun pachet, ca să nu dai apoi vina pe rețelistică.

Dincolo de aceste specificații și de scenariile în care ți-ar putea fi util, un aspect e extrem de important: prețul. Tenda U12 costă puțin peste 100 de lei acum și este la preț redus la eMAG. Merită, nu merită? Răspunsul la întrebare e cam așa: dacă vrei net wireless și viteză bun, evident, merită.

Dacă tot ești la capitolul „achiziții”, poți trece pe listă și un router wireless Tenda AC18 cu promisiunea de viteze gigabit și poate cel mai bun raport calitate – preț de pe piața locală. O versiune bună, dar puțin mai ieftină, este routerul wireless Tenda AC15.

[readmore]

Citește și:
Etichete: