Noul router Tenda preia designul avioanelor invizibile

Noul router Tenda preia designul avioanelor invizibile

Tenda încearcă să aducă pe piață ceva diferit în materie de routere, astfel că a creat un dispozitiv care pare a fi inspirat de celebrul F-117.

Am mai scris în urmă cu ceva timp despre routere și designul lor. În principiu, avem de-a face cu niște cutii pătrățoase albe sau negre, pe care avem câteva luminițe și firma producătorului, alături de una, două sau mai multe antene. Nu se întâmplă deseori să vezi un router despre care să spui că l-ai vrea pe birou doar pentru că arată bine, dar producătorii încearcă să facă ceva în privința asta.

Dacă cei de la ASUS au prezentat doar un concept de router cu design diferit până acum, Tenda AC18 aduce pe piață câteva noutăți în materie de aspect. părând a fi inspirat de celebrul avion invizibil F-117. Dacă îl privim din față, s-ar putea să semene și cu un crab, dar depinde ce vreți să vedeți. Dincolo de asta, trebuie să remarcăm că avem parte de un router care ”știe” Gigabit. Astfel, poți ajunge la viteze de download de până la 1300Mbps în banda de 5GHz, în timp ce pe frecvența de 2,4GHz, poți descărca wireless cu până la 600Mbps.

Pentru a rezolva problema semnalului, pe care multe routere o au, Tenda AC18 vine cu trei antene dual-band, dar beneficiază și de amplificatoare la interior, astfel că suprafața acoperită de semnal poate ajunge până la 500 de metri pătrați. Pentru a rezolva și problema semnalului scăzut captat de anumite dispozitive, tehnologia Beamforming+ identifică aceste device-uri și canalizează un semnal mai puternic către acestea.

Toate cele cinci porturi ale routerului sunt de tipul Gigabit, iar procesorul lui Tenda AC18 este dual-core, astfel încât să nu apară probleme de performanță.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: