Televizoarele premium Samsung QLED au inovații și prețuri extravagante

Televizoarele premium Samsung QLED au inovații și prețuri extravagante

Anunțate inițial la CES în urmă cu aproximativ o lună, televizoarele Samsung QLED au prețuri oficiale și detalii de disponibilitate.

Cei de la Samsung fac eforturi incredibile pentru a-și menține poziția de lider absolut pe piața de TV-uri. În fiecare an lansează noi modele accesibile, dar cele mai multe inovații și schimbări tehnologice radicale sunt integrate în Smart TV-urile de top ale sud coreenilor. În această categorie intră și noile televizoare Samsung QLED, primele din lume certificate ca fiind capabile să afișeze 100% din volumul de culoare existent.

Verband Deutscher Elektrotechniker (VDE) a certificat noile TV-urile Samsung QLED în urma unui proces foarte laborios de testare. Concluzia este o premieră absolută în domeniu și se referă la abilitatea panourilor folosite de a afișa imagini de o calitate remarcabilă într-o varietate foarte mare de medii ambiante. Volumul de culoare este o referință proporțională cu doi parametri importanți, gamutul de culoare și volumul de luminozitate. Ideal ar fi ca volumul maxim de culori afișate să nu fie influențat de gradul de luminozitate al panoului pe care îl alegeți. Asta se întâmplă în cazul noilor Samsung QLED, iar volumul de culoare mai mare se reflectă în imagini mai realiste, mai clare, dar în același timp vibrante și impresionante.

Nu contează dacă imaginile vor întunecate sau luminoase, toate scenele vor fi încărcate de un volum remarcabil de detalii. Până și ,,cele mai subtile diferențe de culoare în diferite condiții de luminozitate” sunt afișate fără probleme. Luminozitatea maximă specificată este între 1500 și 2000 de niți.

În privința prețurilor, cel mai ieftin televizor Samsung QLED costă 2500 de dolari și are o diagonală de 55 de inci în format necurbat. Cu 4500 de dolari puteți opta pentru Samsung Q8 curbat, iar cu 6000 de dolari veți face saltul de diagonală până la 75 de inci în cazul Samsung Q7. Primele exemplare vor fi livrate până la finele acestei luni.

Citește și: