CES 2017: Samsung lansează televizoare QLED și promite imagini mai bune

CES 2017: Samsung lansează televizoare QLED și promite imagini mai bune

În cadrul CES 2017, Samsung a făcut un anunț important privind noua sa gamă de televizoare. Acestea vor fi bazate pe tehnologia QLED și ar trebui să ofere imagini mai clare și mai luminoase decât televizoarele cu tehnologie OLED. 

Calitatea imaginii este prioritară pentru utilizatorii din întreaga lume – mai ales că diagonala medie pentru televizoare este în continuă creștere.

Noua serie de televizoare oferă o performanță îmbunătățită a culorilor, acoperind spectrul de culoare DCI-P3. Altfel spus, în premieră pentru Samsung, noile televizoare QLED pot să redea toate culorile, indiferent de luminozitatea ecranului – chiar și cele mai vizibile diferențe putând fi observate în intervalul de luminozitate maximă pentru QLED – între 1.500 și 2.000 de niți.

Densitatea de culoare reprezintă culoarea ce poate fi redată  la diferite niveluri de luminozitate. De exemplu, o frunză poate fi percepută în culori diferite, de la verde gălbui la turcoaz, în funcție de luminozitatea ecranului. Samsung QLED TV poate sesiza chiar și diferențe subtile de culori, generate de luminozitate. Acest tip de detaliu nu poate fi detectat cu ușurință de televizoarele convenționale.

Acest rezultat a fost obținut prin adoptarea unui nou material pentru nano particulele Quantum Dot – astfel încât  televizorul să poată oferi o paletă de culori semnificativ mai mare. Practic, de la asta vine denumirea ”QLED” – Quantum Dot LED. Noile particule Quantum permit televizoarelor Samsung QLED să redea cel mai pur negru și detalii bogate de culoare, indiferent de cât de întunecată este scena sau ambientul. În plus, Samsung QLED TV poate genera o luminozitate maximă de 1.500 până la 2.000 de niți, fără un impact asupra capacității de a genera culori.

În concluzie, tehnologia QLED ar trebui să fie perfectă pentru funcțiile HDR și să ofere imagini mai bune ca oricând.

În plus, potrivit comunicatului, Samsung se concentrează pe îmbunătățirea continuă a avantajelor Smart TV, oferindu-le utilizatorilor o experiență de utilizare unificată și simplificată pentru tot conținutul de divertisment, indiferent de locaţie. De exemplu, cu telecomanda Samsung Smart, utilizatorii pot controla toate dispozitivele conectate la televizor, cu un singur dispozitiv.

Anul acesta, interfața „Smart Hub” a fost extinsă  și pe smartphone-uri prin noua aplicație Smart View, care oferă acum o imagine de ansamblu a conținutului disponibil chiar în ecranul principal. Astfel, utilizatorii pot folosi dispozitivele mobile pentru a selecta și a lansa programele TV favorite și serviciile Video- On-demand.

Încă nu avem detalii privind prețul și disponibilitatea noilor produse, dar suntem siguri că nu vor fi tocmai ieftine, având în vedere noua tehnologie cu care sunt dotate.

Citește și: