Samsung și-a revenit financiar după exploziile Galaxy Note 7

Samsung și-a revenit financiar după exploziile Galaxy Note 7

A pierdut câteva miliarde de dolari în urma scandalului cu Galaxy Note 7, dar în ultimul trimestru din 2016, Samsung a revenit la profiturile generoase din trecut.

Într-o piață atât de competitivă precum cea a smartphone-urilor, Samsung se pare că a reușit din nou să dețină poziția privilegiată cu care ne-a obișnuit. Pe de altă parte, marele avantaj al sud coreenilor este că activează concomitent în foarte multe domenii, iar dacă unul dintre ele nu mai merge la fel de bine, producătorul tot reușește să anunțe rezultate financiare spectaculoase.

De această dată detaliem prognoza oficială a companiei pentru rezultatele financiare din ultimul trimestru al anului trecut. Aceste valori sunt oferite de Samsung pe baza unor analize interne, dar rezultatele oficiale detaliate pentru perioada octombrie – decembrie vor fi comunicate la finele acestei luni. În total, pe cele trei luni, Samsung a avut încasări de 7,8 miliarde de dolari, o valoare cu 50% mai mare decât aceeași perioadă din 2015 și cea mai mare înregistrată din al treilea trimestru din 2013.

E important de reținut că meritul acestei performanțe remarcabile nu s-a datorat sub nici o formă vânzărilor de smartphone-uri, tablete, televizoare sau mașini de spălat. Secretul sud coreenilor constă în producția de cipuri de memorie și panouri OLED. Conform celor de la Bloomberg, un procent semnficativ din încasări a fost provocat de piața de telefoane ieftine din China, pentru care Samsung este furnizor de cipuri de memorie. Mai mult decât atât, cererea foarte mare a dus la creșterea valorii respectivelor cipuri în avantajul companiei asiatice. Luând în calcul numărul foarte mare de domenii în care activează Samsung, e un pic dezamăgitor faptul că 3,8 miliarde din încasări vin doar din cipuri, nu și din altă parte.

Contextul economic din Coreea de Sud a fost de asemenea de partea Samsung. În practică, valoarea won-ului coreean a scăzut în ultimele luni, dar pentru că Samsung vinde componentele sale doar pe dolari americani a reușit să-și sporească încasările chiar și dacă numărul unitățile efective comercializate nu a explodat. Vizavi de telefoane, divizia de mobile pare să se redreseze pe spatele bătrânului Galaxy S7 și a altor telefoane ieftine.

Citește și:
Sursa: Engadget