Telescopul Hubble va fi dotat cu o nouă tehnologie uimitoare

Telescopul Hubble va fi dotat cu o nouă tehnologie uimitoare

Telescopul spațial Hubble se va înnoi începând cu mijlocul lui 2020, o veste excelentă pentru oamenii pasionați de astrofizică, în special de imagini cu Universul.

Telescopul spațial Hubble ne-a deschis ochii și orizonturile spre minunile Universului. De la nebuloase fluorescente la galaxii explozive, fenomene care, anterior, au fost teoretizate pe hârtie, dar nu și demonstrate, Hubble a devenit cel mai bun prieten al astronomilor și astrofizicienilor, dar și a altor milioane de oameni.

Datorită muncii dr. Nancy Roman, ”Mama lui Hubble”, care a contribuit la dezvoltarea telescopului, cercetarea astronomică a fost propulsată în viitor. Câmpul larg de infraroșu se va extinde din acest punct de vedere. Programată pentru lansare la mijlocul anului 2020, noua tehnologie va oferi cea mai detaliată imagine a Universului, din toate timpurile, cu aceeași claritate cu care ne-a obișnuit Hubble.

WFIRST este numele îmbunătățirii telescopului și instrumentul de 300 de megapixeli va cuprinde o suprafață de 100 de ori mai mare decât cea a lui Hubble. Pentru a avea o idee despre cât de mult vom putea vedea cu această nouă tehnologie, David Spergel, copreședinte al grupului de lucru WFIRST, și Charles A. Young, profesor de astronomie la Universitatea Princeton, a declarat că o fotografie din Hubble este un poster frumos pe perete, în timp ce o imagine WFIRST va acoperi întregul perete al casei tale.

Progresele tehnologice au puterea de a nu ne inspira doar cu imagini frumoase, au capacitatea de a sprijini și de a promova cercetarea. La începutul acestui an, oamenii de știință au descoperit dovezi uluitoare ale undelor gravitaționale prin folosirea interferometrului cu laser pentru undele gravitaționale, LIGO.

Atât progresele tehnologice care sunt noi, cât și cele care sunt versiuni îmbunătățite ale conceptelor mai vechi ne dau capacitatea de a înțelege mai bine cosmosul. În plus, abilitatea noastră de a înțelege marile mistere ale universului este la fel de bună ca informația primă pe care o avem despre ea și, desigur, capacitatea noastră de a o interpreta.

Citește și:
Sursa: Futurism