Noua țeapă pe internet e cu iPhone 8 gratuit la Telekom România

Noua țeapă pe internet e cu iPhone 8 gratuit la Telekom România

Cum îți sună un „iPHONE 8 GRATUIT”? Sună foarte bine, nu? Din păcate, e fals și s-ar putea să primești așa ceva pe mail, Facebook sau WhatsApp.

Telekom România a anunțat deja precomenzile la iPhone 8 și iPhone 8 Plus și, nu, nu are niciunul de dat gratuit. Totuși, asta nu-i oprește pe unii să lanseze mailuri spam și poate mesaje pe alte rețele sociale sau servicii de mesagerie. PLAYTECH a primit un astfel de mesaj pe adresa redacției și subiectul acestuia e: „iPHONE 8 GRATUIT doar la Telekom Romania”.

Primele rânduri din mail arată așa: „TELEKOM ROMANIA este singurul furnizor de servicii Romania care iti ofera posibilitatea sa primesti acest nou telefon de ultima generatie la
pachetul BUSINESS OFFICE 55! Ne bucuram sa te anuntam ca incepand de astazi , poti achizitiona noul smartphone Apple , IPHONE 8 64 GB , GRATUIT!” Nu am editat niciun cuvânt, așa agramat a venit.

I-am contactat pe cei de la Telekom România ca să confirme sau infirme și, deloc surprinzător, au declarat că nu derulează niciun fel de campanie și în niciun caz nu există această „ofertă” cu iPhone 8 gratuit la ei. I-am contactat și pe cei care au trimis mailul a căror adresă figurează pe site-ul solutii-business.info. Nu au răspuns la telefon, dar dacă vom obține un comentariu, vom actualiza acest articol cu versiunea lor.

În mail se mai arată că „Pachetul este destinat exclusiv persoanelor juridice, dar si clientilor veniti prin recomandarea dumneavoastra” și sunt menționate avantajele. Mai mult, abonamentul pe care ar trebui să-l plătești pentru a primi iPhone 8 „gratuit” este de 55 de euro pe lună. În altă ordine de idei, seamănă un pic prea mult cu înșelătoria de acum câteva săptămâni, când în cauză era un Galaxy S8. Astfel de mesaje sunt propagate, cel mai des, pe rețele sociale, aplicații de chat și mailuri în ideea că omul va fi încântat și va accesa un link. Firesc, nu da niciodată click pe un link primit de la o adresă în care n-ai încredere și pe care n-o cunoști.

Citește și: