Țeapa cu telefoane Samsung e cea mai nouă înșelătorie de care să te ferești

Țeapa cu telefoane Samsung e cea mai nouă înșelătorie de care să te ferești

Dacă n-ai prins bilete gratis la Tarom sau easyJet, probabil că speri la un telefon Samsung. Din nefericire, tot țeapă e și ultimul viral. 

De la pagini false ale vedetelor la virale cu bilete gratis de avion sau telefoane la prețuri extraordinar de mici, în internet poți să ai oricând încredere că va fi naiv și va da click. Cea mai nouă formă de țeapă e cu telefoane Samsung Galaxy S8 despre care afli doar că au cutii deteriorate. Dan Dragomir scrie pe ComputerBlog despre mesajul pe care l-a primit pe WhatsApp.

„[Mesajul] pare legitim, site-ul pare cel oficial, doar că băieții au lăsat să le scape câteva erori care te fac să te prinzi că e înșelăciune”, explică acesta. Desigur, Samsung nu va oferi niciodată 1.000 de telefoane gratis, iar dacă va face vreodată o pomană de tipul acesta, sigur va comunica puternic pe canalele sale oficiale, de la pagină de Facebook la reclame pe internet și mailuri. „Dacă s-ar deteriora cutiile unor Galaxy S8, Samsung ar comanda alte cutii cu 5 bani bucata și le-ar schimba. În niciun caz nu le-ar face cadou aiurea”, mai completează Dan.

Teapa cu telefoane Samsung
Screenshot via ComputerBlo

Din link în link, dacă te apuci să dai click, ajungi pe un site dubios, care nu confirmă povestea inițial și oferta incredibilă. Și dacă până aici ai crezut, cel sau cei care au orchestrat această înșelătorie au pe site o întrebare, ca să pară veridic (sau doar amuzant): ce telefon a lansat de curând Samsung: Note 8 sau iPhone 8.

Tipul acesta de campanii sunt false, mai ales dacă primești mai multe mesaje unul după altul. Ca în oricare alt caz cu link-uri dubioase, cea mai sigură apărare e să nu dai click și să ignori sau să ștergi mesajul. Nu există lucruri gratuite, mai ales când nu trebuie să faci nimic pentru ele, eventual doar să like și share sau follow.