Taxify și-a făcut companie în România și va fi condusă chiar de cofondator

Taxify și-a făcut companie în România și va fi condusă chiar de cofondator

Taxify e principalul serviciu concurent pentru Uber și de luna aceasta anunță că are și companie locală care să-i gestioneze produsul. Aplicația a pornit din Estonia. 

Taxify este într-o perioadă excelentă, dacă judeci după știrile pe care le generează. După ce a anunțat două scăderi succesive de tarife, compania anunță că înființează o subsidiară locală. Firma locală se va ocupa de prelucrarea datelor, administrarea paginilor web și activități conexe, iar denumirea este Taxify.ro SRL și are ca asociat unic compania din Estonia: Taxify OÜ.

Mai interesant la subsidiara din România e că administrator este Markus Villig, unul dintre cei doi frați care au fondat Taxify în Estonia în 2013. El este și directorul general al companiei. Va conduce o firma înființată oficial în martie, dar anunțată abia acum.

Pe lângă acest anunț, compania mai caută și să angajeze. Pentru București, unde este și sediul, caută specialist în operațiuni, care să intre în contact cu conducătorii auto care vor să lucreze în sistemul Taxify. Trebuie să instruiască și monitorizeze pe cei noi, dar și să gestioneze solicitările de suport venite din partea pasagerilor și șoferilor.

În ceea ce te privește pe tine ca pasager, timp de două săptămâni, din 14 august, fiecare cursă minimă costă cinci lei, iar prețul per kilometru este de 0,65 lei. De asemenea, un minut de cursă costă 0,11 lei. Spre comparație, Uber are un tarif de 1,3 lei pe kilometru și un preț de 10 lei pentru cursa minimă. Rămâne de văzut ce preț va fixa Taxify după această perioadă. Ar putea reveni la cel de 1,1 lei/km, anunțat tot în această lună.

Fotografie de Kārlis Dambrāns via Flickr.

Citește și:
Sursa: Profit.ro