Surface Laptop este notebook-ul perfect cu Windows 10 S, în viziunea Microsoft

În același context în care oficialii Microsoft au detaliat noul Windows 10 S, au anunțat și un nou sistem ultraportabil intitulat Surface Laptop.

Cu scopul de a oferi o alternativă la Chrome OS menită să ruleze pe sisteme foarte slabe, oficialii Microsoft au anunțat sistemul de operare Windows 10 S. Primele sisteme ce vor veni preinstalate cu noul SO sunt create de gigantul din Redmond și poartă numele Surface Laptop.

După atâția ani de noi console, tablete și laptopuri marca Microsoft, nu ar trebui să vină ca o surpriză faptul că americanii au lansat Surface Laptop. Ilustrat în clipul de mai sus, noul sistem va putea fi achiziționat în patru culori diferite – roșu, albastru, auriu și argintiu (Platinum, Graphite Gold, Cobalt Blue, and Burgundy). Descris ca fiind cel mai personal și echilibrat Surface creat până la această oră, sistemul își propune să definească un nou standard în domeniul PC-urilor portabile. Fără a face vreun compromis la calitatea ecranului, la spațiu de stocare sau autonomie, acesta este destul de accesibil și combină într-un mod util elemente de portabilitate, performanță și funcționalitate.

Surface Laptop are doar 14,47mm în cel mai gros punct al său și o greutate de 1,25 kilograme, cam cât un MacBook Air de 13. Este construit în jurul unui panou PixelSense de 13,5 inci protejat din colț în colț cu Gorilla Glass 3. Microsoft a ținut să menționeze că acesta este cel mai subțire touchscreen LCD integrat vreodată într-un notebook.

Performanța noilor sisteme este dată de cele mai noi procesoare Intel Core de generația a șaptea. În teorie, promite 14,5 ore de autonomie, cu aproximativ 4 ore mai mult decât un MacBook Pro de 13 inci, deși acest detaliu va trebui testat de o autoritate independentă.

Fiecare Surface Laptop va fi comercializat cu o licență pe un an de Office 365 și 1TB de spațiu pe OneDrive. Prețurile de achiziție vor începe de la 999 de dolari, iar upgrade-ul de la Windows 10 S la Windows 10 Home va fi gratuit în primul an după achiziție, iar după aceea va costa 49 de dolari. Sistemele Surface Laptop vor ajunge în magazine din 15 iunie.

Alexandru Puiu
07:45 03.05.2017
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video