Sucurile fără zahăr te ”ajută”, de fapt, să te îngrași

Sucurile fără zahăr te ”ajută”, de fapt, să te îngrași

Odată cu apariția îndulcitorilor artificiali, industria sucurilor carbogazoase fără zahăr a cunoscut un adevărat boom. Considerate adevărate bombe calorice, băuturi de genul Coca-Cola sau Pepsi au făcut pasul către o nouă eră și au demonstrat că se poate să ai parte și de gust bun și să îți și menții silueta, în același timp. Să fie, însă, acesta adevărul?

Matematica din spatele băuturilor fără zahăr este una extrem de simplă. Mai puține calorii înseamnă o greutate mai mică. Însă, în ultima vreme, cercetătorii au început să arunce o privire mai atentă la substanțele care compun sucurile noastre preferate. Chiar dacă Asociața Americană a Diabetului și-a dat acordul pentru înduclitorii artificiali, se pare că ei nu ar fi prea sănătoși.

Un grup de oameni de știință din mai multe state a analizat efectele pe care îndulcitorii foarte slabi din punct de vedere caloric le au asupra organismului pe parcursul unei perioade îndelungate de timp. Rezultatul studiului este unul cel puțin interesant. Se pare că îndulcitorii artificiali te îngrașă și îți sporesc riscul de îmbolnăvire de boli cardiovasculare. Asta înseamnă că băuturile cu zahăr ar putea fi mai sănătoase, sau măcar mai puțin nocive, decât cele pe bază de îndulcitori.

Conform Jurnalului Academiei de Nutriție și Dietă din Statele Unite ale Americii, mai mult de jumătate dintre adulți și copii consumă băuturi artificiale care conțin îndulcitori. Pe lângă faptul că au potențialul de a te îngrășa și mai tare, băuturile bazate pe îndulcitori pot duce la boli destul de grave. Cel mai important este faptul ca ele să fie consumate cu moderație, notează ScienceAlert.com.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: