20 mart. 2017 | 23:38

Stephen Hawking va zbura în spațiu gratuit cu Virgin Galactic

ACTUALITATE
Stephen Hawking va zbura în spațiu gratuit cu Virgin Galactic

Stephen Hawking își va împlini în curând unul dintre cele mai importante vise. Datorită companiei Virgin Galactic, va zbura gratuit în spațiu.

,,Am spus da imediat.” Acesta a fost răspunsul lui Stephen Hawking la propunerea de a participa ca pasager pe unul dintre primele zboruri comerciale în spațiu organizate de Virgin Galactic. Invitația pentru acest eveniment special a venit din parte lui Sir Richard Branson și are toate șansele să se materialize în viitorul apropiat, conform celor de la Futurism.com.

,,Profesorul Stephen Hawking este unul dintre oamenii pe care îi admir cel mai mult în lume, un geniu nedisputat care ne-a deschis ochii în fața minunilor universului, reușind în același timp să fie un om bun și încântător. El este singura persoana căreia i-am oferit un bilet gratuit cu Virgin Galactic și este înregistrat să zboare ca Viitor Astronaut cu noi, dacă îi permite sănătatea.” Aceasta a fost prima declarație pe marginea acestui subiect a lui Branson în 2015. În acel context a insistat pe faptul că acest cadou se datorează respectului și admirației pe care le are pentru popularul fizician.

La această oră, Stephen Hawking are 75 de ani, dar și dacă va zbura mâine, nu va fi cel mai bătrân astronaut. Respectiva distincție îi este asociată lui John Glenn care a decolat la 77 de ani. În mod evident, din cauza faptului că suferă de ALS sau afecțiunea Lou Gehrig, va fi cel mai bolnav individ care încearcă această performanță. Ca retrospectivă, a fost diagnosticat cu scleroza laterala amiotrofica la vârsta de 21 de ani și ar fi trebuit să treacă în neființă la 25 ani de ani. Are însă în continuare planuri mari pentru viitor.

Deși este greu de speculat modul în care bonlnavii de ALS reacționează în gravitație 0, acesta va fi un subiect important de analiză. Primul gest pe care l-a făcut Stephen Hawking în urma aflării veștii a fost să compare experiența sa viitoare de a zbura în spațiu cu nașterea celor trei copii. ,,Cei trei copii ai mei mi-au adus multă bucurie și pot să vă spun că ce o să mă mai facă fericit este este călătoresc în spațiu.

Momentan, nu avem o dată exactă pentru viitorul zbor. Știm doar că va fi realizat cu naveta SpacheShipTwo a celor de Virgin Galactic, una dintre puținele reutilizabile din această gamă. În navetă se vor afla doi piloți, cinci pasageri comerciali și Stephen Hawking.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele