Star Wars The Last Jedi se mândrește cu încasări record

Star Wars The Last Jedi se mândrește cu încasări record

Star Wars este una dintre cele mai mediatizate francize din toate timpurile, iar Star Wars The Last Jedi se pare că a atras un număr record de fani.

În 2017, au fost lansate foarte multe filme bune și foarte bune. Multe dintre ele s-au bucurat de încasări spectaculoase, mai ales cele din universul cinematic Marvel. Se pare însă că Guardians of the Galaxy Vol.2, Spiderman Homecoming și Thor Ragnarok nu se vor putea compara cu Star Wars The Last Jedi.

Episodul opt din cea mai îndrăgită franciză SF a avut avanpremiera joi, urmând ca vineri să fie disponibil în fiecare colț al mapamondului. Având în vedere că succesul unei pelicule în 2017 este dat de încasări, foarte mulți au fost curioși cât de impresionante vor fi vânzările de bilete pentru noul The Last Jedi.

Răspunsurile nu au întârziat prea mult. Conform celor de la Forbes, multe sunt recordurile cu care se pot lăuda creatorii Star Wars The Last Jedi. Filmul scris și regizat de Rian Johnson a înregistrat 104,787 milioane de dolari doar în SUA vineri, în prima zi de disponibilitate. Această performanță este a doua din toate timpurile după Star Wars The Force Awakens. Joi, când a avut parte de o avanpremieră restrânsă, într-un număr limitat de cinematografe, a încasat 45 de milioane de dolari.

Per total, la finalul weekend-ului, Star Wars The Last Jedi a avut încasări de 218 milioane de dolari. Aceasta este cea mai mare valoare financiară cu care se poate mândri un film la finalul primului weekend în cinematografe, după Star Wars The Force Awakens. Episodul 7 regizat de J.J. Abrams ce a fost lansat în urmă cu aproximativ doi ani s-a bucurat de 248 de milioane de dolari în aceeași perioadă.

Comparativ cu alte filme cu încasări record în primul weekend, Star Wars The Last Jedi a ieșit în fața Jurassic World cu 208,8 milioane de dolari și a primului film The Avengers – 207,4 milioane de dolari.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: