14 dec. 2017 | 19:00

Cum ar fi arătat Star Wars dacă ar fi fost păstrate ideile originale

VIDEO VIDEO

Înainte să fie ecranizat în 1977, clasicul Star Wars a trecut printr-o serie stufoasă de revizii, iar un grup de studenți au decis să creeze un trailer pentru prima variantă.

Star Wars este la ora actuală un fenomen cultural cu sute de milioane de fani în fiecare colț ale mapamondului. În 1975 însă, când George Lucas lucra la scenariul primului film din serie, mulți au crezut că nu se va materializa niciodată. Nu de alta, dar implica o investiție semnificativă într-un film SF cu foarte multe caractere ciudate, limbi străine inventate de la zero, roboți și nu numai.

Norocul lui Lucas a venit însă din două părți. În primul rând, a avut trecere la mai multe studiouri pentru că tocmai înregistrase un succes de proporții cu American Graffiti. În al doilea rând, după ce oficialii 20th Century Fox i-au spus că nu înțeleg exact viziuna sa pentru Star Wars, a colaborat cu Ralph McQuarrie pentru a ilustra câteva momente cheie din scenariu.

În mare parte, ilustrațiile lui McQuarrie sunt responsabile pentru faptul că există o franciză Star Wars la ora actuală. Înainte de ecranizarea efectivă însă, respectivele concepte au trecut prin schimbări radicale de fond și substanță. Cu toate acestea, important este că s-au păstrat și un grup de studenți au decis să lucreze un proiect cinematografic pentru a vedea cum ar fi putut arăta Star Wars în varianta originală.

Spre surprinderea fanilor, în versiunea originală, Stormtrooper-ii aveau lightsabers, Luke Skywalker era o femeie cu numele Luka Starkiller iar Chewbacca părea să-și fi luat inspirația dintr-un lemur supradimensionat. Într-un clip de aproximativ cinci minute, un grup de studenți la cinematografie din DAVE School – Orlando, Florida au integrat un trailer concept pentru un Star Wars bazat exclusiv pe grafica realizată de Ralph McQuarrie în 1975.

Merită reținut că nu este prima oară când grafica lui McQuarrie prinde viață. Cei de la Hasbo au creat o serie de jucării inspirate din acele desene, iar cei de la Dark Horse Comics au realizat o serie de benzi desenate folosind scenariul original și elementele grafice realizate de artistul american.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele