16 iun. 2017 | 15:30

Sphero Spider-Man este o jucărie futuristă cu abilități de povestitor

ACTUALITATE
Sphero Spider-Man este o jucărie futuristă cu abilități de povestitor

Primul Sphero a fost o bilă de jucărie pe care o puteai controla cu smartphone-ul. Între timp, compania a evoluat și tocmai a anunțat Sphero Spider-Man.

Din ce în ce mai multe jucării sunt deștepte. Acestea ajung să se conecteze la internet, să-ți ofere un volum semnificativ de informații suplimentare pe o varietate mare de subiecte și să includă un software upgradabil. Nu puteau lipsi jucările lansate în tandem cu diverse filme sau jocuri video ca o soluție de cross-promotion. Pe acest principiu, Star Wars episodul VII a facilitat vânzările ediției limitate de BB-8 de la Sphero, iar jucăria s-ar putea să fi dus câțiva oameni în plus în cinematografe.

Dacă în urma lansării roboțelului BB-8 nu era foarte clar că Sphero are un parteneriat cu studiourile Disney, confirmarea suplimentară a venit aproximativ un an mai târziu când a ajuns pe piață o mașinuță smart de curse Lightning McQueen a aceluiași producător. Cel de-a treilea exemplu al colaborării dintre Sphero și Disney se reflectă într-un roboțel drăguț cu abilități de povestitor glumeț.

Primul Sphero ancorat în universul Marvel este Sphero Spider-Man ilustrat în imaginea de mai sus. Cum era de așteptat, acesta funcționează foarte bine și în tandem cu o aplicație de iOS sau Android, dar în același timp, se poate descurca fără nici un fel de mobil în preajmă. Sphero Spider-Man a fost descris de Adam Wilson, co-fondatorul companiei, ca fiind ghiduș. Vine la pachet cu o serie aparent nelimitată de glume, poate purta un dialog cu tine pe o varietate foarte mare de subiecte și se poate arunca la niște relatări complexe.

Sphero Spider-Man ajunge pe piață cu scurt timp înaintea filmului Spider-Man ce se va lansa în această vară. Aventurile aceluiași îndrăgit caracter se vor reflecta anul viitor într-un joc de PlayStation 4.

Sphero Spider-Man vine la pachet cu ochi din ecran LCD, include o boxă, un microfon și un accelerometru. Cu ajutorul unui senzor infraroșu, jucărie te poate notifica în momentul în care cineva intră în cameră. Jucăria va avea un preț de achiziție de 150 de euro.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele