20 ian. 2016 | 20:17

Ollie de la Sphero e un ”roboțel” mult mai distractiv decât BB8

VIDEO
Ollie de la Sphero e un ”roboțel” mult mai distractiv decât BB8

 

De Sphero este posibil să fi auzit de curând, odată cu jucăria BB8, inspirată de robotul din Star Wars. Totuși, BB nu a fost prima jucărie conectată de la ei.

Ollie este un robot telecomandat cu potențial și mai mare de distracție. Îl legi la smartphone prin Bluetooth și îl controlezi prin câteva atingeri pe ecran.

Cu toate că nu are un aspect la fel de futurist ca BB8, Ollie are câteva trucuri în proverbiala mânecă. Odată ce ai întors telefonul la orizontală, poți începe să faci, ei bine … trucuri cu el. Sphero se învârte și saltă cu o viteză amețitoare. Apropo de viteză, este capabil să ajungă chiar și la 22 de kilometri pe oră și tu nu trebuie sa stai cu griji, pentru că are un înveliș rezistent la șocuri.

Sphero Ollie (2)

Aplicația este simplu de folosit și te ghidează prin mici tutuoriale pe care le poți accesa când ai nevoie, iar o încărcare prin portul micro USB îți asigură o oră de distracție.

Este și rezistent la stropire, așa ca l-am scos la o tură pe afară, sa vedem cum se descurcă prin zăpadă și pe asfalt. Din pacate, nu e tocmai ușor să controlezi robotul așa că, cel puțin până te obișnuiești, recomandăm scăderea vitezei. Acest lucru se face din aplicație, de unde poți schimba și culorile led-urilor.

Ollie este, cu siguranță, o jucărie interesantă și care nu te va stresa la fel de tare ca fragilul BB8. Totuși, la un preț de peste 600 de lei (disponibil la PC Garage), trebuie să fii sigur că nu te vei plictisi repede de el.

Sphero Ollie (3)