Sony își lansează prima boxă smart cu Google Assistant

Sony își lansează prima boxă smart cu Google Assistant

Cei de la Sony și-au anunțat la IFA 2017 intrarea în domeniul boxelor inteligente prin intermediul primului lor model dotat cu Google Assistant.

După ceasuri și brățări inteligente, foarte multe companii fac la această oră investiții în boxe smart. Acestea sunt de diferite forme și dimensiuni, iar în funcție de afinitățile producătorului, sunt preinstalate cu un asistent virtual mai mult sau mai puțin capabil. Am văzut deja boxe cu Alexa, Cortana sau Siri. Google Assistant nu a fost pe lista asistenților virtuali folosiți în astfel de circumstanțe, dar lucrurile se pare că s-au schimbat.

Printr-o serie numeroasă de gadgeturi anunțate de Sony la Berlin s-au numărat cea mai mare boxă Bluetooth, o serie de căști de top și această boxă inteligentă cu numele de cod LF-S50G. Ilustrată în imaginea de mai sus, boxuța ne aduce aminte de designul propus de Apple pentru propia boxă smart ce va ajunge în magazine până la finele acestui an – Apple HomePod. Diferența majoră între acea variantă și modelul creat de Sony, este că japonezii au reușit să integreze și un ceas în spatele plasei dintr-un material necunoscut ce acoperă boxa.

În privința funcționalități, Sony LF-S50G vine preinstalată cu asistentul virtual Google Assistant. Asta înseamnă că poate îndeplini aceleași funcții pe care le vezi în gadgetul Google Home. Ca urmare, folosind comenzi vocale poți interacționa cu gadgeturi smart din casă, poți cere știrile zilei, actualizări despre vremea probabilă și nu numai.

În mod previzibil, nu lipsește din ecuație posibilitatea redării de muzică. Pe lângă faptul că poți iniția sau schimba melodiile de pe diverse servicii de streaming, te poți conecta la boxă cu telefonul sau tableta prin Bluetooth sau NFC. Astfel, o poți folosi ca orice altă boxă Bluetooth. În plus, este compatibilă și cu standardul Chromecast.

Certificată IPX3 pentru rezistență la praf și stropi, noua boxă inteligentă de la Sony va avea un preț de 200 de dolari și ar trebui să ajungă în magazine în luna octombrie a acestui an.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: