18 feb. 2017 | 16:00

Skype pentru smartphone-uri se reinventează complet prin ”reacții”

ACTUALITATE
Skype pentru smartphone-uri se reinventează complet prin ”reacții”

Nu mai are nici o șansă să redevină cea mai populară aplicație de interacțiune online, dar Skype a făcut câțiva pași importanți în această direcție.

În urmă cu 10 ani, dacă nu foloseai Yahoo Messenger, e foarte probabil să fi folosit Skype. Între timp, utilizatorii de smartphone au devenit mai numeroși, iar varietatea de aplicații la care puteți apela pentru a vă vedea cu mătușa din America pune Skype destul de jos pe lista priorităților. Se pare însă că unul dintre cele mai importante servicii din portofoliul Microsoft nu se dă bătut și încearcă să redevină relevant pentru publicul larg.

Una dintre cele mai importante modificări din ultimii ani a fost introdusă pe Skype zilele trecute printr-o actualizare disponibilă momentan doar în beta. Denumirea aleasă de oficialii gigantului din Redmond pentru noua funcție este intitulată Reactions sau Reacții și, într-un mod cât se poate de previzibil, este similară cu ,,reacțiile” de pe Facebook.

Practic, de acum înainte, în timpul apelurilor video și al mesajelor inițiate prin Skype, veți putea insera emoticoane de dimensiuni generoase. ,,Reacțiile din timpul apelurilor: puteți acum să adăugați emoticoane live, text live și fotografii în timp real pe parcursul apelurilor video. Cu toții știm că o fotografie valoarează cât o mie de cuvinte, iar acum puteți amplifica acele apeluri video, mai ales când vă străduiți să țineți pasul cu un grup foarte ocupat.

O altă particularite introdusă în noua versiune de Skype pentru iOS și Android este intitulată ,,panoul de căutări”. Acesta vă permite să găsiți rapid linkuri, știri, rezultate sportive, restaurante, vremea probabilă sau clipuri video și să le partajați cu prietenii, fără să părăsiți aplicația. Nu mai trebui să săriți dintr-un program în altul în momentul în care vreți să faceți o referință către o informație sau un clip video. În definitiv, conversațiile pe Skype vor deveni mai interactive și asta e cel mai important.

Singura problemă este că toate aceste noutăți pot fi experimentate momentan doar în versiunile beta ale Skype pentru iOS și Android. Dacă nu sunteți înscriși în programul beta, veți fi nevoiți să mai așteptați câteva zile sau săptămâni.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele