Sharp Aquos S2 arată spectaculos și definește viitorul industriei de mobile

Sharp Aquos S2 este departe de a fi primul smartphone cu o ramă inexistentă, dar arată impresionant și încorporează câteva detalii atractive.

Înainte ca Essential Phone să ne propună un design fără margini pe trei dintre cele patru laturi sau Samsung să implementeze marginile laterale curbate, cei de la Sharp sunt primii care s-au jucat cu astfel de concepte. Problema terminalelor Aquos ține doar de disponibilitate și, după cum probabil se va întâmpla și cu S2, acestea sunt disponibile doar în câteva colțuri ale Asiei.

Chiar dacă este puțin probabil să pui mâna pe un Sharp Aquos S2, important este că definește direcția designului în materie de mobile. Astfel vor arăta majoritatea telefoanelor de top în următoarele luni și poate chiar ani. Configurația hardware de la interior contează mai puțin când interacționezi cu un terminal al cărui raport dintre ecranul efectiv și carcasă este de 87,5%.

Cel de-al 29-lea smartphone Sharp cu Android folosește un panou de 5,5 inci într-un body care pare foarte similar sau identic cu un iPhone 7 de 4,7 inci. Rezoluția sa nativă este de 2.040 x 1.080 pixeli. Luminozitatea nativă este de 550 niți și e capabil să afișeze 135% din gamutul sRGB. Partea din spate este formată dintr-o singură bucată de sticlă 3D care învăluie marginile și colțurile.

Sharp-aquos-s2-iphone-7-plus

În funcție de buget, terminalul se va comercializa în mai multe variante. Prima va folosi un Snapdragon 660, iar a doua se va rezuma la un Snapdragon 630, ambele fiind procesoare mainstream. Partea de captură va fi formată din trei camere. Partea din față va avea un senzor de 8 megapixeli cu f/2, iar pe spate va avea o cameră de 12 megapixeli și o a doua de 8 megapixeli, ambele cu pixeli de 1,4 micrometri pentru a capta cât mai multă lumină într-un timp scurt. Senzorul de amprentă este la baza aparatului.

Conform specificațiilor oficiale, Sharp Aquos S2 face o treabă surprinzător de bună la a rezista la șocuri, iar prețul său de achiziție începe de la 350 de euro pentru 4GB RAM și 64GB de memorie, dar sare până la 500 de euro pentru 6GB RAM, 128GB memorie și un procesor mai puternic.