07 apr. 2017 | 16:00

Seria MU de la Samsung include televizoare de top la prețuri normale

ACTUALITATE
Seria MU de la Samsung include televizoare de top la prețuri normale

Lansarea primelor televizoare cu panouri QLED de către Samsung a atras atenția asupra companiei, dar acelea nu sunt foarte accesibile.

Este puțin probabil să vă schimbați televizorul în fiecare an sau la fiecare doi ani, dar Samsung speră să vă convingă de faptul că noile sale TV-uri din seria MU merită toată atenția. Proaspăt anunțate de către sud coreeni, acestea arată impecabil și sunt semnificativ mai ieftine decât versiunile QLED cu aceeași diagonală. 

Dacă e să fim serioși, numărul celor care investesc 2500 de dolari într-un TV este infim. În contextul în care aceea era valoarea versiunii entry-level a televizoarelor lansate de sud coreeni pentru 2017, era evident că vom avea parte și de câteva modele mainstream. Acestea au tot o rezoluție nativă 4K și suport pentru conținut video HDR, dar în locul panourilor QLED folosesc ecrane LED standard.

Noua serie Samsung MU de televizoare are mari șanse să includă unele dintre cele mai ieftine TV-uri 4K de pe piață. În contextul în care standardul accesibil în domeniu este VIZIO în Statele Unite, efortul celor de la Samsung de a-și aduce creațiile în cât mai multe sufragerii de pe întregul mapamond este lăudabil.

În total, vorbim de patru serii de televizoare noi. Cel mai mic dintre ele are o diagonală de 40 de inci și un preț de 549 de dolari – aproximativ 2300 lei. Acesta face parte din seria MU 6, cu diagonale între 40 și 75 de inci. Un pic mai avansate, cu panouri mai luminoase și un gamut de culori mai generos sunt cele din gama MU 7 între 40 și 65 de inci. Aproape de vârf este MU 8 cu un contrast spectaculos și mai multe culori. Diagonala variază între 49 și 82 de inci. Seria de top MU 9 începe de la 2000 de dolari pentru modelul de 55 inci și ajunge până la 75 de inci.

Toate modelele detaliate mai sus au aceeași interfață modernă pe care o vedeți pe TV-urile QLED ale companiei și sunt livrate împreună cu telecomanda smart ce suportă comenzi vocale. Toate ar trebui să ajungă în magazinele de la noi în cel mai scurt timp.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele