Scandalul cu LG V30 din cauza camerei foto are o explicație simplă

Scandalul cu LG V30 din cauza camerei foto are o explicație simplă

LG V30 a reușit o premieră: camera foto cu cea mai deschisă diafragmă. Însă câteva zile a părut totul o făcătură de marketing. 

LG V30 a fost anunțat oficial la IFA 2017, unde l-am și văzut pentru câteva prime impresii. Dincolo de design, arată mai bine decât oricare alt telefon făcut vreodată de LG, sau specificații, sunt de vârf, evident, producătorul a fost criticat, pentru că ar promite o cameră foto mai bună decât este, de fapt.

LG V30 vine cu un senzor principal de 16 megapixeli cu f/1.6 și cu unul secundar de 13 megapixeli și f/1.9. Ce contează aici nu este rezoluția, ci cât de deschisă este diafragma, care permite capturarea unor poze mai bune noaptea. Cel mai jos, până acum, au ajuns producători ca Samsung la f/1.7. Firesc, o premieră lăudabilă pentru LG, până când au apărut câteva screenshot-uri pe internet.

Pe forumul XDA Developers au fost comparate specificațiile comunicate de LG și datele EXIF ale pozelor realizate cu acesta și apăreau două numere diferite: f/1.69 și f/1.99 (pe PC). Dintr-o dată, LG V30 nu mai era chiar telefonul de vis pentru fotografi, dar compania a venit cu o declarație oficială și a explicat de ce lucrurile stau cum a comunicat inițial.

LG V30 prezentat la IFA 2017 și disponibil înainte de debutul oficial pe piață nu avea versiunea finală a sistemului de operare cu care va fi și livrat utilizatorilor. Din mai multe motive, nu este o noutate. În cazul mostrelor oferite spre preview, mulți producători de dispozitive electronice (laptopuri, tablete, telefoane și altele) cer publicațiilor să nu deruleze teste pe acestea până când nu vine actualizarea finală pentru software. Conform LG, citată de 9to5google, așa s-a întâmplat și aici. V30 are f/1.6, doar că valoarea nu era raportată corect.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: