Samsung te scapă de riscurile SMS-urilor în trafic printr-o aplicație

Samsung te scapă de riscurile SMS-urilor în trafic printr-o aplicație

Cele mai multe reclame din ultimii ani au gravitat în jurul riscurilor de a citi sau trimite SMS-uri la volan. Soluția găsită de Samsung este intitulată In-traffic reply.

Avansul tehnologic și omniprezența smartphone-urilor în mașină vine la pachet cu o problemă majoră. Având în vedere că mulți dintre noi nu-și pot lua mâinile de pe telefon în cea mai mare parte a zilei, nu ar trebui să vină ca o surpriză că obsesia se extinde și la volan. În momentul în care ți-a vibrat sau sunat smartphone-ul, nu contează ce activități întreprinzi, trebuie să arunci o privire să vezi ce s-a întâmplat. Tot ce este legat de mobil pare a fi de o urgență absolută.

Riscurile scrisului de mesaje la volan sunt la un nivel incomensurabil. Numărul deceselor înregistrate în astfel de circumstanțe crește în fiecare an și, indiferent cât de macabre sunt campaniile publicitare de prevenție, efectul lor este unui limitat.

Pe sistemul există o aplicație pentru astasoluția găsită de cei de la Samsung la problemă este una cât se poate de simplă și de eficientă. Intitulată In-Traffic Reply, o aplicație gratuită de Android detectează momentele în care te afli la volan și dezactivează toate notificările pentru apeluri telefonice și SMS-uri. Pe lângă acel gest, le răspunde printr-un SMS predefinit sau unul personalizat celor care încearcă să vă contacteze. Ține doar de voi să vreți să o folosiți.

Noua aplicație In-Traffic Reply a fost creată de Samsung Olanda și momentan se află în Beta. Chiar și în acest condiții, dacă vreți să vă înscrieți pe o listă pentru a o testa, puteți folosi acest link. Procesul este destul de evident, chiar dacă nu înțelegeți limba de pe site. În final, aplicația va ajunge probabil și pe Google Play. Nu putem decât să sperăm că va putea fi utilizată de posesorii tuturor tipurilor de smartphone cu Android, nu doar Samsung.

samsung in-traffic reply app

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: