Samsung Eyes on the Road – o aplicaţie pentru condus preventiv [VIDEO]

Samsung Eyes on the Road - o aplicaţie pentru condus preventiv [VIDEO]

Ca urmare a ratei foarte mari de accidente auto din cauza scrisului de mesaje la volan, a fost lansată aplicația  Eyes on the Road.

Samsung Eyes on the road anti-sms

Este incredibil. Un studiu recent a confirmat că o persoană care scrie mesaje în timp ce conduce este de 23 de ori mai pasibilă de accident decât cineva care nu este distras de gadgeturi la volan. Deşi nu era nevoie de un studiu pentru a atrage atenţia asupra faptului că astfel de activităţi sunt periculoase, tot timpul este mai bine să asociezi o cifră acestor activităţi.

Pentru a ajuta un pic şoferii să se controleze când sunt la volan şi să nu-şi mai ia ochii de la drum, o aplicaţie intitulată Eyes on the Road. Aceasta funcţionează exclusiv pe Android şi poate fi descărcată gratuit din Google Play. Modul în care funcţionează este simplu. Folosind senzori din telefon şi turnurile de telefonie mobilă ale operatorilor de GSM, aplicaţia stabileşte dacă sunteţi sau în mişcare cu maşina. Dacă răspunsul este afirmativ, toate notificările legate de apeluri, mesaje text şi alterte de la reţelele de socilizare nu mai sunt afişate decât atunci când v-aţi oprit sau aţi ajuns la destinaţie. Vizavi de SMS-uri, aplicaţia permite definirea unor răspunsuri automate pe care le puteţi defini pentru a confirma că sunteţi la volan.

Singurul minus al aplicaţiei Samsung Eyes on the Road este că nu-şi poate da seama dacă sunteţi sau nu şoferul respectivului automobil, având însă în vedere că o puteţi dezactiva atunci când consideraţi de cuviinţă, acest detaliu contează mai puţin. Filmul de mai jos ar trebui să lămurească orice alte întrebări aveţi pe marginea Samsung Eyes on the Road.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: