Samsung T5 este cel mai rapid SSD extern pe USB

Samsung T5 este cel mai rapid SSD extern pe USB

În competiția pentru cel mai rapid SSD extern, cei de la Samsung se pare că au ieșit în frunte prin intermediul noului Samsung T5.

SSD-urile au evoluat foarte mult în ultimii ani din punctul de vedere al tehnologiei utilizate. Deși beneficiile sunt evidente inițial pentru cei care le folosesc în desktopuri și laptopuri, este doar o chestiune de timp până când ajung în SSD-uri externe extravagante. Din acest motiv, Samsung T5 nu este doar cel mai rapid SSD extern, ci unul dintre puținele ce folosește memorii V-NAND în 64 de straturi.

SSD-urile externe oferă de mult timp rate de transfer foarte mari, dar este foarte important să ai în vedere că riști să fii limitat de mediul de stocare intern în cazul unui transfer. În definitiv, degeaba faci investiția într-un SSD extern capabil de 500MB/s, dacă hard disk-ul tău din laptop, în condiții ideale, prinde 100MB/s.

În orice caz, cel mai rapid SSD extern la această oră este Samsung T5. Compatibil cu interfața USB 3.1 Gen 2, promite o rată de transfer de 540MB/s. Această valoare îl pune în topul preferințelor celor care își doresc cel mai rapid mediu de stocare extern, indiferent de interfață sau tehnologie internă.

Creat mai ales pentru editarea de conținut video 4K RAW în timp real, un astfel de gadget ar putea fi considerat prea scump doar pentru backup ocazional de documente. În funcție de buget, poate fi achiziționat cu 250 și 500GB sau 1TB și 2TB. Comparativ cu un hard disk extern clasic pe USB 3, este de aproximativ cinci ori mai rapid, cu mențiunea că reușește să fie mai andurant în timp și rezistent la șocuri.

Are o greutate de doar 51 grame și se încadrează în 7.62 x 5.84 x 1 centimetru. Suportă criptare hardware pe 256 de biți a datelor. Incluse în pachet sunt atât cabluri USB-C la USB-C, cât și USB-C la USB-A, cu mențiunea că un port standard USB 3.0 îți va limita semnificativ rata de transfer. Prețul este 110 euro pentru versiunea de 250GB și sare până la 340 de euro pentru 1TB și 680 de euro pentru 2TB, cam de 6 ori mai mult decât prețul unui hard disk extern tradițional cu aceeași capacitate.

Sursa: Engadget