Cu seria Intel SSD 545s, americanii anunță o premieră importantă în domeniu

Cu seria Intel SSD 545s, americanii anunță o premieră importantă în domeniu

Este doar o chestiune de timp până când SSD-urile vor fi mai ieftine și mai rapide în același timp, iar noua serie Intel SSD 545s este un pas important în această direcție.

În funcție de bugetul pe care îl ai la dispoziție, dacă te gândești să faci o investiție într-un SSD, ai de ales între unul cu o viteză mare sau unul cu spațiu generos. Prețul nici nu intră în ecuație, deoarece majoritatea sunt destul de scumpe. Se pare însă că în curând vom vedea destul de multe excepții de la acestă regulă, iar noul Intel SSD 545s este primul pas în direcția care trebuie.

Încercând să aducă pe piață o serie de modele accesibile și fără compromisuri de performanță, cei de la Intel au anunțat zilele trecute noua serie de medii de stocare Intel SSD 545s. Fiecare exemplar folosește noul tip de memorie 3D flash pe 64 de straturi în premieră. Acest detaliu este foarte important, deoarece a stat la baza obținerii unui preț accesibil de achiziție. Logica din spatele prețului este că, folosind noua tehnologie, un SSD de 2,5 inci are aceeași capacitate de stocare dar în interior ascunde mai puține cipuri de memorie, iar numărul acestora dă prețul.

În final, s-a ajuns la valoarea de 155 de euro pentru un Intel SSD 545s de 512GB, iar aceasta este o valoare foarte tentantă, mai ales dacă ai în vedere și performanța. În definitiv, nu ar trebui să ai probleme pe termen lung cu un SSD care promite 550MB/s viteză de citire și 500MB/s viteză de scriere. Pe lângă aceste detalii, cei de la Anadtech au mai găsit o particularitate interesantă de performanță ce s-ar putea să convingă utilizatorii. În urma unor teste elaborate de performanță, concluzia a fost una foarte plăcută când, la stres maxim, dispozitivul nu a arătat niciodată semne de oboseală și s-a comportat exemplar chiar și după sesiuni extinse de presiune.

Rămâne să așteptăm ca noul Intel SSD 545s să ajungă în magazine în variante de 128, 256, 512, 1TB și 2TB de spațiu în următoarele săptămâni. Este doar o chestiune de timp până când vom vedea medii stocare cu aceeași tehnologie de la alți producători.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI