Samsung și-a stricat televizoarele de top printr-o actualizare de firmware

Samsung și-a stricat televizoarele de top printr-o actualizare de firmware

Ai fi fost tentat să crezi că Samsung nu-și mai permite să o dea de gard cu produsele din portofoliu, dar tocmai și-a stricat o serie stufoasă de TV-uri recente.

Sud coreenii sunt foarte pricepuți când vine vorba de realizarea unui număr foarte mare de dispozitive electronice. Brandul Samsung este asociat cu unele dintre cele mai bune TV-uri, smartphone-uri și sisteme audio. Din păcate, aceeași companie a făcut o treabă foarte bună în a-și frustra utilizatorii cu brio în mai multe situații.

După ce telefoanele Galaxy Note 7 au explodat anul trecut și era evident că fanii Samsung nu și-au pierdut neapărat încrederea în brand, mulți internauți au fost convinși de un lucru. Din acel moment, sud-coreenii nu mai aveau voie să facă greșeli cu consecințe nefaste pentru un număr surprinzător de mare de utilizatori. Cu toate acestea, după câteva luni, oficialii aceleeași companii au anunțat că vor retrage de pe piață un număr absurd de mare de mașini de spălat pentru că reprezintă un pericol pentru utilizatori.

Cel mai nou episod care pare efectiv o batjocură la adresa posesorilor de aparate Samsung a fost detaliată de curând de cei de la The Guardian. Publicația britanică a observat pagini întregi de comentarii pe forumul oficial Samsung de la utilizatori care s-au trezit că televizoarele lor scumpe s-au transformat în bibelouri după o actualizare de firmware. Momentan, problema pare să afecteze doar posesorii de smart TV-uri UE50MU6100KUE49MU7070 și MU6409. Toate sunt scumpe și toate au devenit parțial sau complet inutilizabile după un update.

Cei de la Samsung nu au fost foarte preciși în a confirma când va fi disponibilă o soluție la problemă, doar că aceasta există și momentan se află în faza de teste. Pentru a fi însă instalată, actualizarea care repară ce a stricat prima actualizare necestiă o deplasare la un service autorizat. Momentan nu se știe exact cât de gravă este problema și câți utilizatori sunt afectați.

Citește și: