04 nov. 2016 | 17:10

Un nou scandal pentru Samsung: recheamă aproape trei milioane de mașini de spălat

ACTUALITATE
Un nou scandal pentru Samsung: recheamă aproape trei milioane de mașini de spălat

Samsung se confruntă cu o nouă situație dificilă, compania fiind nevoită acum să readucă în fabrică milioane de mașini de spălat.

Lucrurile merg din rău, în mai rău pentru cei de la Samsung. După scandalul uriaș care a avut la bază problemele bateriei din phablet-ul Galaxy Note 7, Samsung se vede acum nevoită să cheme înapoi în fabrică nu mai puțin de 2,8 milioane de mașini de spălat. Problema este una cât se poate de serioasă, cei de la Gizmodo menționând că dispozitivele respective s-ar putea dezmembra în timpul folosirii.

Autoritatea pentru protecția consumatorului din Statele Unite ale Americii ar fi anunțat în mod oficial acest lucru. ”Partea superioară a mașinilor de spălat se poate detașa în mod neașteptat de șasiu în timpul folosirii, creând riscul accidentării în urma unui impact”, menționează organizația prin intermediul unui comunicat recent. Mașinile de spălat cu probleme sunt modele în care rufele sunt introduse prin partea superioară.

Samsung ar fi primit în jur de 733 de plângeri cu privire la mașinile de spălat care vibrau, sau în legătură cu anumite componente care se detașau. Pentru a înțelege mai bine gravitate situației, trebuie să știți că o persoană s-a ales cu o fractură de mandibulă, iar alta cu răni la umăr.

Începând cu prima parte a lui 2015 și până la sfârșitul lunii septembrie, nu mai puțin de 21 de persoane au raportat la oficiul de protecția a consumatorilor din Statele Unite ale Americii cazuri în care mașini de spălat Samsung au explodat sau au început brusc să se dezasambleze. O posesoare a unei astfel de mașini de spălat a afirmat că forța exploziei a fost atât de mare, încât o bucată din mașină i-a trecut printr-unul dintre pereții garajului.

În urmă cu ceva vreme, CSPC a anunțat că ar fi bine să fiți precauți cu toate mașinile de spălat Samsung care primesc rufe prin partea de sus și au fost fabricate între martie 2011 și aprilie 2016. În prezent, se spune că în jur de 34 de modele ar fi rechemate.