Samsung și-a revenit după Galaxy Note 7 și anunță ”oficial” Galaxy Note 8

Samsung și-a revenit după Galaxy Note 7 și anunță ”oficial” Galaxy Note 8

A sosit momentul declarațiilor financiare pe primul trimestru din 2017, dar în același context, oficialii Samsung au făcut o referință discretă la Galaxy Note 8.

Primul trimestru din acest an a fost unul foarte dificil pentru gigantul sud coreean. Compania Samung a continuat să se afle într-o perioadă de convalescență după scandalul de proporții cu Galaxy Note 7. Se pare însă că veniturile pe această perioadă au reușit să mascheze destul de bine acel dezastru, iar perspectivele sunt foarte optimiste pentru trimestrul doi al acestui an, când vor intra în ecuație vânzările de Galaxy S8.

Samsung tocmai a încheiat cel mai bun trimestru fiscal din istoria companiei din trimestrul trei 2013 și până acum. Această performanță impresionantă nu are însă neapărat legătură cu vânzările de mobile, ci cu profitabilitatea diviziei producătoare de cipuri de memorie, procesoare și senzori foto/video. După ce a tras linie, 8,75 miliarde de dolari a fost profitul operațional înregistrat de companie.

În contextul în care săptămâna aceasta au apărut tot mai multe rapoarte de utilizatori dezamăgiți de ecranul roșiatic de la Galaxy S8, o referință discretă la această problemă nu putea lipsi din setul de declarații de la eveniment. Oficialii companiei au confirmat lansarea unei aplicații menită să faciliteze calibrarea imaginii afișată de noul smartphone, dar a ținut să menționeze că este vorba de o ,,diferență naturală” de nuanță a panourilor OLED.

,,În privința afacerii de mobile, ne așteptăm să se intensifice competiția din piața de mobile în a doua jumătate a acestui an. În acel context, compania se va strădui să-și mențină profitabilitatea prin vânzări generoase de Galaxy S8 și S8+, dar și prin lansarea unui nou vârf de gamă în a doua jumătate.” Fără să folosească denumirea exactă de Galaxy Note 8, oficialii companiei sud coreene au promis că vom vedea un nou smartphone de top până la finele anului. Singura opțiune este un Note.

Citește și: