Samsung lansează Galaxy S8 Active, telefonul care rezistă la apă și șocuri

Samsung lansează Galaxy S8 Active, telefonul care rezistă la apă și șocuri

Galaxy S8 Active a fost subiectul multor zvonuri în ultimele luni, dar versiunea mai andurantă a vârfului de gamă va ajunge în sfârșit în magazine.

Galaxy S8 este unul dintre cele mai atrăgătoare smartphone-uri de pe piață. Vine la pachet cu o configurație de invidiat, arată impecabil și nu i se poate reproșa mai nimic. Din acest motiv, este foarte clar de ce sud-coreenii au vrut să asocieze același branding unui alt gadget.

Cum s-a întâmplat de alte câteva ori în ultimii ani, cel mai nou Galaxy S va fi disponibil în curând într-o versiune Active. În cazul de față, este vorba de Galaxy S8 Active, un gadget pe care ar trebui să-l poți da de pământ fără emoții, dar care ar trebui să fie la fel de rapid și de capabil precum S8-ul lansat la începutul acestui an.

Samsung va lansa Galaxy S8 Active săptămâna aceasta. În SUA, telefonul va fi comercializat exclusiv prin intermediul operatorului de telefonie AT&T. Va fi disponibil pentru achizție în două culori cu nume pretențioase – meteor gray și titanium gold.

În privința specificațiilor tehnice, acestea confirmă zvonurile din ultimele săptămâni. Noul terminal va fi construit în jurul unui Snapdragon 835 cu 4GB RAM și un spațiu intern de stocare de 64GB, la fel ca Galaxy S8. Camera principală va avea 12 megapixeli, iar camera frontală se va rezuma la 8 megapixeli. În schimb, bateria de 4.000 mAh va fi semnificativ mai mare decât acumulatorul de 3.000 mAh din S8 sau 3.500mAh din S8+.

În mod previzibil, Galaxy S8 Active este rezistent la apă, praf și trânte. Poate să stea scufundat într-un metru și jumătate de apă timp de 30 de minute și poate fi scăpat de la aceași înălțime pe ciment fără consecințe nefaste. Pentru a atinge această performanță, întreaga carcasă este realizată din materiale „military-grade”. Rama este realizată dintr-un metal nespecificat, dar la colțuri are niște bumpere de cauciuc pentru facilitarea amortizării șocului. Marginile ecranului nu sunt curbate ca în cazul Galaxy S8.

Citește și: