Samsung Galaxy Note 8, prezentat oficial

ACTUALITATE
Samsung Galaxy Note 8, prezentat oficial
23 aug. 2017 | 09:00

Evenimentul de prezentare pentru Galaxy Note 8 s-a desfășurat la Park Avenue Armory din New York. Aici găsești un live text realizat în timpul evenimentului, dar și știrile importante despre noul telefon Samsung.

PREVIEW: Galaxy Note 8 – Un telefon imens și nu doar fizic

Samsung Galaxy Note 8, lansat oficial: preț, noutăți și design


Tot ce s-a întâmplat în timpul evenimentului Samsung în format live text.

Evenimentul a fost „preluat” de 100 de angajați Samsung care dansează de bucurie pentru acest moment. Și acesta e finalul.

Pentru IFA 2017, Samsung a promis că vor fi noutăți pentru seria Galaxy. Vom fi acolo și vom detaliat și acele noutăți.

Oficial, Samsung Galaxy Note 8 va fi în magazine din 15 septembrie. Va veni la pachet cu căști AKG pe mufă de 3,5mm (în sfârșit, o companie care nu adoră să facă schimbări de dragul de-a schimba).

Galaxy Note 8 are o baterie de 3.300 mAh și se încarcă atât wireless, cât și prin cablu prin port USB-C. Stocarea este de 64GB și memoria RAM e de 6GB. Da, există și slot de card microSD.

Demo-ul cu DeX a inclus o videoconferință printr-un parteneriat cu Zoom încheiat de Samsung pentru a promova funcționalitatea în mediul enterprise. Ca să știi la ce să te aștepți de la DeX, funcționează ca un sistem de operare ultra portabil, atât timp cât ai și periferice. În Europa, va fi un bundle: la precomandă vei primi și modulul DeX.

Când vine vorba de DeX, chiar este o noutate pentru Samsung care ar putea prinde. Microsoft n-a investit suficient timp în dezvoltarea Continuum. Ideea e aceeași, mai are nevoie doar de o susține pe câțiva ani, iar Samsung pare determinată să facă așa ceva. Cel mai bun lucru e că poți stoca toate informațiile importante în telefon, iar prin conectarea la un monitor (la o tastatură și un mouse) poți scăpa de grija purtării unui laptop după tine.

Jon Wong, director de marketing pentru produs, a vorbit despre Bixby, asistentul digital al Samsung, și DeX. Și să nu uităm că există o funcție de Food Photo, care îți permite să faci poze la mâncare și să salvezi pozele direct într-un folder dedicat.

Desigur, S Pen pare unealta perfectă să iei notițe, să scrii tot felul de lucruri pe ecran și să-ți ții viața în ordine. Și, mai nou, poți selecta bucăți de texte și să îți traducă automat telefonul. Din nefericire nu sunt disponibile foarte multe limbi, iar româna nu e printre ele.

A ajuns și S Pen în centrul atenției. Conform lui Suzanne, dă o nouă dimensiune trimiterii de mesaje, poți trimite unele live, ca la iMessage, și să te exprimi mai bine. De asemenea, scrisul de mână este în centrul atenției, ca de obicei, și poți lua notițe pe ecran mai ușor decât la modelul precedent. Și da, ai putea sa te crezi artist și să desenezi. Sau doar poți colora, că are și carte de colorat.

Modul Live Focus îți blurează fundalul, astfel încât să pui în atenție subiectul și să imiți, cumva, efectul pe care îl obții de la un DSLR sau o cameră foto cu un senzor ceva mai mare decât cel de pe telefoane. Totuși, e un efect software și parțial hardware. Dar prea puțin hardware, că e fizic imposibil.

Pe scenă a urmat Suzanne De Silva. Ea a vorbit despre camera foto. Desigur, Samsung a comparat performanța telefonului Samsung cu Apple și a ieșit mai bine. Live Focus, Dual Capture și modul de selfie-uri sunt cele care vin în centrul atenției. Pe scenă a fost realizat și un demo ad-hoc.

Dispozitivul acesta ar trebui să te inspire să creezi, e pentru oameni care vor să facă mai mult cu telefonul decât să stea pe Facebook sau să comunice prin SMS-uri și apeluri.

Denison a vorbit și despre multitasking, una dintre marile inovații pe care Samsung le-a adus pe piață încă de acum câțiva ani. Desigur, Galaxy Note 8 face treaba asta mult mai bine.

Directorul de strategia al Samsung, Justin Denison, a spus că un lucru nu s-a schimbat niciodată la Note: ecranul imens. Apoi, s-a lăudat că Samsung a creat nișa de telefoane cu ecran imens. Și aici are dreptate, că primul Note a pornit categoria phablet. Acum nu li se mai spune așa.

Directorul Samsung a anunțat oficial telefonul în primele 15 minute de când a început conferința. Anunțul a fost precedat de videoclipuri cu telefonul, apoi au urmat unele dintre aplicații prezentate în videouri de promovare.

Dj Koh a spus că a fost impresionat de simpatia fanilor și nu-i va uita niciodată pe cei care și-au arătat atașamentul față de brand, față de telefoane. El a deschis conferința din New York dedicată Note 8.

Evenimentul Samsung a început cu muzică clasică, aproape să te pună în fața unui mare moment pentru tehnologie. Și pentru omenire. A schimbat la timp într-o melodie ceva mai alertă. Au fost introduse și câteva testimoniale despre cât de mult iubesc oamenii Galaxy Note 7, telefonul de anul trecut care s-a descurcat execrabil din cauza bateriei.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele