Samsung Galaxy S9: trei noutăți care te vor interesa

Samsung Galaxy S9: trei noutăți care te vor interesa

Samsung Galaxy S9 va fi prezentat abia în primăvară, dar până atunci zvonurile îl anunță drept un smartphone important din trei puncte de vedere.

Samsung Galaxy S9 va fi lansat după ce iPhone X va fi deja stabilizat în piață și la aproximativ un an după Galaxy S8. Totodată, se vehiculează că va fi disponibil în două versiuni, ca până acum, și că va prelua din noutățile aduse de Galaxy Note 8. De regulă, Samsung anunță un nou smartphone în preajma Mobile World Congress, ceea ce înseamnă în februarie – martie 2018.

Până atunci, despre Samsung Galaxy S9 se mai zvonește că va avea Qualcomm Snapdragon 845, cel mai bun procesor de anul viitor, și sud-coreenii au exclusivitate pentru el. De asemenea, nu va lipsi o versiune Exynos. Ecranul versiuni mai mici de Samsung Galaxy S9 va fi de 5,8 inci, pe când S9 Plus va avea unul de 6,2 inci. Din nou, aici nu ar fi nicio modificare față de anul acesta.

Totuși, Samsung Galaxy S9 ar avea o tehnologie nouă a ecranului S-AMOLED, denumită „Sunflower”. Și aceasta este prima noutate importantă. Odată cu iPhone X pe piață, pentru care tot Samsung produce ecranele AMOLED, se prea poate ca sud-coreenii să încerce să se distanțeze mai mult față de competiție. Până acum, telefoanele lor au avut cele mai bune display-uri, atât ca nivel de luminozitate, cât și ca redare a detaliilor.

A doua noutate notabilă de pe Samsung Galaxy S9 ar fi modemul Cat 18 LTE cu suport 6CA. Acesta ar urma să fie produs la începutul anului viitor și ar putea atinge viteze de până la 1,2Gbps. Asta înseamnă o creștere cu 20% a performanței față de ce ai acum pe Galaxy S8. Desigur, trebuie și o rețea care să susțină așa ceva. Recent, Digi Mobil a anunțat și că primul smartphone pentru VoLTE este Samsung Galaxy S8.

Nu în ultimul rând, tot legat de ecran, Samsung Galaxy S9 ar avea un design similar iPhone X. Acel spațiu de deasupra ecranului ar fi prezent pe viitoarele modele, unde ar fi „înghesuite” camera pentru selfie-uri, senzorul de luminozitate, scannerul pentru iris (dacă va fi folosit), dar și senzorul de proximitate. Informația aceasta este susținută de un brevet aprobat deja serviciul care administrează drepturile de proprietate intelectuală în Coreea de Sud.

 

samsung Galaxy S9 si iPhone X

Un zvon secundar este și că Samsung Galaxy S9 ar fi primul smartphone al companiei care să beneficieze de un procesor neural, cum are Apple în A11 Bionic și cum Huawei are în Kirin 970. Acesta ar fi folosit pentru aplicații care lucrează cu algoritmi de inteligență artificială. Un astfel de cip este gândit să proceseze local cantități mari de date, fără nevoia de calcul în cloud. În acest sens, Samsung are deja asistentul digital Bixby pentru care ar fi dezvoltate primele aplicații.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Sursa: The Inquirer