22 aug. 2017 | 13:41

Samsung Galaxy S9 ar putea folosi un design modular

ACTUALITATE
Samsung Galaxy S9 ar putea folosi un design modular

Samsung Galaxy S9 ar putea profita de beneficiile unui design modular, intrând astfel într-un club select al acestor smartphone-uri.

Ideea de design modular a fost încercată de câțiva producători, iar succesul a fost variabil. Dacă unii au eșuat lamentabil, au fost și producători care au adus pe piață telefoane interesante cu module pe măsură, cum ar fi Lenovo Moto Z,

Au apărut module de cameră, care te ajută să renunți, în mare parte, la un aparat foto dedicat, dar și module de boxe, de baterii sau de videoproiectoare. Sud-coreenii n-au luat parte la acest joc până acum, dar deja au apărut câteva zvonuri legate de Samsung Galaxy S9 și, dacă le dăm crezare, atunci compania ar avea de gând să introducă un design modular pentru smartphone.

Implementarea acestei game de produse se va face într-un mod similar cu al celor de la Moto Z, modulele urmând să aibă pini magnetici care se vor atașa de pinii de pe spatele lui S9.

Și Essential Phone, creat și lansat de către Andy Rubin, folosește un design similar, bazat pe module. Telefonul are pini magnetici pentru conectarea modulelor, unul dintre acestea fiind o cameră de 360 de grade. Într-adevăr, astfel de module aduc un plus de funcționalitate pentru telefonul pe care tocmai ți l-ai cumpărat, dar aduc în același timp și bani buni producătorului.

E încă mult prea devreme să speculăm cum va fi și ce va face Samsung Galaxy Note 9, dar se știe deja că sud-coreenii se gândesc la ideea unui design modular, așa că avem șanse să vedem așa ceva la anul.