Samsung minează Bitcoin cu telefoane vechi de trei ani

Samsung minează Bitcoin cu telefoane vechi de trei ani

Telefoanele sunt peste tot în jurul nostru și chiar dacă par că au ajuns la finalul vieții, încă pot fi utile, așa cum e cazul acestor Samsung Galaxy S5.

Au trecut ani buni de când smartphone-urile au deveni populare și acum, mulți dintre noi avem cel puțin un telefon de acest fel uitat prin vreun sertar, păstrat ”în caz că”. Sunt diverse lucruri pe care le poți face cu telefoanele vechi, cum ar fi să minezi Bitcoin.

40 de telefoane Samsung Galaxy S5 au fost puse laolaltă, instalația rulând un sistem de operare nou, dezvoltat de Samsung. Compania a dezvăluit instalația la o conferință a dezvoltatorilor din San Francisco, iar echipa de la C-Lab a dezvăluit mai multe telefoane de pe care Android a dispărut, acestea primind sarcini noi de lucru. 40 de telefoane S5 alcătuiesc o instalație de minat bitcoin, o tabletă Galaxy a devenit un laptop cu Ubuntu, un Galaxy S3 monitorizează un acvariu, iar un telefon deghizat în bufniță îți păzește casa cu ajutorul recunoașterii faciale.

Samsung nu a dat detalii specifice cu privire la instalația de minerit monede virtuale, dar în caseta cu informații de lângă aceasta se poate vedea că opt telefoane Galaxy S5 pot mina monede virtuale mai eficient decât un calculator.

Partea bună este că Samsung are de gând să ofere software-ul folosit pentru a debloca telefoanele, dar și mai multe planuri de proiecte pe care le poți face chiar acasă. În plus, și utilizatorii vor avea posibilitatea de a-și publica propriile proiecte odată ce proiectul este lansat oficial. Încă nu avem și o dată de lansare pentru proiect, dar acesta ar trebui să fie lansat curând.

Citește și: